Carroll odveo Liverpool u finale

Preokret Redsa za veliku pobjedu

Carroll odveo Liverpool u finale

M. Maksimović

Liverpool je prvi finalista FA cupa. U polufinalu igranom na Wembleyu, Liverpool je pobjedio Everton 2:1.Gol odluke je postigao Andy Carroll tri minute prije kraja utakmice.

Veliki derbi u polufinalu FA cupa nije ponudio veliku utakmicu, ali zato nije nedostajalo borbenosti, želje, volje, trke, pa i na kraju uzbuđenja.

Liverpool je prvi zaprijetio na isteku treće minute. Spearing šutira preko gola, baš kao i Baines sa druge strane iz slobodnjaka tri minute kasnije.U 20.minuti lijepo kombinuju Osman i Neville, na kraju akcije jelavić makazicima šutira, ali Jones hvata loptu bez problema.

Prvi gol na Wembleyu je stigao u 25.minuti utakmice. Carragher i Agger su bespotrebno zakoplikovali sebi situaciju želeći izbiti loptu. Agger je pogodio Cahilla, lopta dolazi do Jelavića i Everton vodi 0:1.

U nastavak Liverpool ulazi puno bolje. Već u 48.minuti zicer sa par metara glavom promašuje Carroll na centaršut Downinga. Liverpool je nastavio stvarati pritisak pred golom Howarda, ali sve do 62 minute nije bilo golova. A onda kao da se Distin želio revanširati Aggeru. Jednu loptu koju je imao u svojim nogama ispred Suareza odlučio je vratiti Jones, ali katastrofalno loše. Suarez je uzeo loptu i bez problema savladao Howarda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novu priliku za gol imao je 78.minuti Carroll, ali ovaj put lopta ide zamalo pored gola. U 87.minuti Coleman zaustavlja Gerrarda za slobodan udarac. Bellamy je namjestio loptu, odlično centirao, a Carroll glavom zabio za oduševljenje navijača Liverpoola koji ide u finale.

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.