Carroll spasio Olympiakos

Evropska liga, 1/16 finala

Carroll spasio Olympiakos

Odigran je prvi susret u okviru 1/16 finala Evropske lige, a nogometaši Olympiakosa savladali su Rubin na gostovanju sa minimalnih 1:0.

Lužniki stadion ugostio je momčadi Rubina i grčkog Olympiakosa, a gosti su u dramatičnom finišu došli do veoma bitne pobjede pred revanš susret. Sami početak donio je dosta brz tempo i lijepo igru na zaleđenom terenu.

U 12. minuti Nelson Valdez se sjajno oslobodio čuvara, ali njegov šut zaustavio je Balazs Megyeri. Tri minuta kasnije Giannis Maniatis je uputio udarac sa dvadesetak metara, no lopta odlazi pored desne stative gola domaćeg sastava. 

Do kraja prvog dijela nogometaš Olympiakosa, Rafik Djebbour, mogao je dovesti svoju ekipu u vodstvo. Imao je Alžirac dvije sjajne šanse, ali je mnogo oklijevao i nije uspio ugroziti Giendriusa Arlauskisa.

Na odmor se otišlo bez prednosti jedne od ekipa, a u nastavka prava drama. Iako sama igra u drugih 45 minuta nije bila na nivou one iz prvog poluvremena, uzbuđenja nije nedostajalo. U 70. minuti Jean Makoun pogodio je prečku, ali gosti su u nastavku napada ipak došli do vodstva. Kevin Mirallas centrira iz ugla, potom se lopta odbila do Davida Fustera, koji je posprema iza leđa litvanskog golmana.

Šest minuta kasnije gosti su propustili šansu za izjednačenje. Bibras Natcho je izašao sam na Balasza Megyerija, koji ga ruši i pravi prekršaj za najstrožiju kaznu, uz crveni karton. Tada se činilo da ekipi iz Pireja nema spasa. Rezervni golman, Roy Carroll, morao je na gol umjesto strijelca jedinog pogotka. Bivši član Manchester Uniteda je odmah postao heroj, jer je odbranio udarac Natcha sa kreča. 

Do kraja susreta nije bilo mnogo prilika, a gosti iz Grčke su odlično obavili zadatke u defanzivi, ne dopuštajući ofanzivcima Rubina da priđu golu Roya Carrola. Revanš susret između ove dvije ekipe na rasporedu je 23. februara.

Evropska liga, 1/16 finala:

Rubin - Olympiakos 0:1 (Fuster 71)


szólj hozzá: Rubin - Olympiakos 0-1 Fuster

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.