Carvalho spreman za sve pregovore

Carvalho spreman za sve pregovore

Edmir Škorić

Portugalca Ricarda Carvalha u svojim nastojanjima da pomogne Chelseau ove sezone spriječila je ozljeda, pa je 31-godišnjak skupio svega 13 nastupa u svim nastupima.

Bivši igrač Porta spreman je za sve pregovore sa klubovima koji su zainteresovani za njega.

Kako je više vremena proveo izvan fudbalskih terena Carvalho je ostao u sjeni Terryja i Alexa ove sezone. Nije imao previše prilike pomoći svom klubu u borbi za titulu prvaka Engleske, kao niti u Ligi prvaka, a u pobjedničkom (za Chelsea) finalu Fa Kupa odigrao je malo zbog ozljede.

Kako se 31-godišnjak oporavio, te spremno ulazi u novu sezonu, mnogi klubovi bi ga željeli vidjeti u svojoj zadnjoj liniji. I Jose Mourinho, njegov sunarodnjak, svjestan je njegovih kvaliteta, pa se u nekoliko navrata Carvalho povezivao upravo sa Interom.

"Promjena može biti dobra za mene, ali svi klubovi koji su zainteresovani za mene, trebaju da se dogovore sa Chelseaom i onda ćemo pregovarati. Mislim da je, imajući u vidu moje atribute, Premier liga teška za moje prilagođavanje. To je težak nogomet, tako da ja mislim da nebih imao nikakvih problema u Italiji ili Španiji", izjavio je bivši igrač Porta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.