Savez tvrdi da je CAS odbio Veležovu službu, objavljena i visina kazne

Oglasila se krovnna kuća bh. fudbala

Savez tvrdi da je CAS odbio Veležovu službu, objavljena i visina kazne

Admin Čaušević

Sportski sud u Lozani donio je presudu o slučaju FK Velež i Šemsudin Hasić protiv NFSBiH. Nakon mostarskog kluba stiglo je i saopštenje o presudi iz krovne kuće bh. fudbala. 

Na osnovu dva saopštenja može se zaključiti da su u Lozani vođena dva različita postupka te da je CAS donio po jednu presudu u korist obje strane.

NFSBiH je izadao saopštenje u kojem se navodi da je CAS presudom odbio žalbu te da će Hasić morati platiti 2.000 KM, a FK Velež 2.500 švicarskih franaka i to na račun Saveza.

"Danas je u NS/FS BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK „Velež“ Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS/FS BiH.

Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK „Velež“ Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM.

Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK „Velež“ Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu", naveli su iz Saveza.

Oglasi

Podsjećanja radi, nešto ranije je saopštenje izdao i FK Velež gdje je navedeno kako je Hasiću ukinuta supenzija na obavljanje pozicije predsjednika mostarskog kluba odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u našoj zemlji.

"Iz švicarske Lozane je danas stigla presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) kojom je u potpunosti ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika FK Velež Mostar odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u našoj zemlji, a koju je donio Fudbalski/Nogometni savez BiH.

Podsjetimo, suspenziju je Hasić dobio nakon prekinute utakmice između Veleža i banjalučkog Borca, igrane u septembru 2021. godine. Također, presudom je F/NS BiH naloženo da je dužan platiti troškove arbitraže CAS-a.

Više informacija i detalje presude CAS-a po ovom slučaju donosimo uskoro na službenim internetskim stranicama FK Velež Mostar", saopšteno je iz mostarskog kluba.

FK Velež i Šemsudin Hasić su se CAS-u žalili nakon odluke Saveza da se poslije prekinute utakmice Velež - Borac igrane u septembru 2021. godine mostarski klub kazni sa šest utakmica igranja van Mostara, zatim sa oduzimanjaem tri boda te sa novčanom kaznom od 10.000 KM, a Hasić sa dvije godine zabrane obavljanja funkcija u bh. fudbalu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Udarite po Veležu kazne za nas nevjerovatne a vamo za ove Fašiste minimalne. Kad vidim kako su nas kaznila sve bi ih pobio.
9 2
RollingBlunt
Ko da gledam, znaci 100% ovi iz Mo nisu znali engleski, pogresno protumacili odnosno preveli i obrukali se.. jojjjjjj majkoooo
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti