Casilla uzvratio Navasu: Ja sam broj jedan

Rat za jedinicu u Realu

Casilla uzvratio Navasu: Ja sam broj jedan

Midhat Šljivak

Španski golman Kiko Casilla izrazio je veliko zadovoljstvo povratkom u Real Madrid.

Casilla je prije nekoliko dana za šest miliona eura stigao u Real iz Espanyola, te se vratio u klub iz kojeg je prije osam godina otišao bez prave šanse za nastup.

Ipak, sada je spreman da preuzme ulogu prvog golmana, te da naslijedi velikog Ikera Casillasa, koji je otišao u Porto.

"U Realu sam bio od 14 godine i nisam ni sanjao da ću se ponovo vratiti ovdje nakon što sam 2007. godine otišao. Ovo mi je poklon kojeg ću nadam se iskoristiti. Trebalo mi je ovo. Ovdje sam proveo veći dio života i u Madridu sam se razvio kao čovjek", rekao je Casilla, te je istakao kako želi biti prvi golman.

"Moj cilj je da budem prvi golman i da što više pomognem klubu. Znam da imam dobru konkurenciju, ali ću raditi naporno", istakao je Casilla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada konkurencija Casilli je Kostarikanac Keylor Navas, ali bi obojica mogla izgubiti šanse za mjesto prvog golmana, ako bi u klub stigao i David de Gea iz Manchester Uniteda.

Ipak, ako De Gea ne pojača Kraljeve, Real će imati dva podjednako dobra golmana, a za koga će se Rafael Benitez odlučiti, ostaje da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.