Casillas: Buffon mora osvojiti Ligu prvaka
Foto: EPA

Smatra španski golman

Casillas: Buffon mora osvojiti Ligu prvaka

Legendarni španski golman Iker Casillas izjavio je kako je Gianluigi Buffon zaslužio da osvoji Ligu prvaka.

U svojoj bogatoj karijeri Buffon je osvojio gotovo sve što je mogao osvojiti, ali Ligu prvaka nikada. Novu priliku za to će imati 4. juna u Cardiffu kada njegov Juventus igra veliko finale protiv Real Madrida, a jedan od onih koji smatra da je Italijan zaslužio "ušati pehar" je i Casillas. 

"Da nije protivnik u finalu Real, poželio bih Buffonu da osvoji Ligu prvaka iz sveg srca. Navijam za Real, ali Buffonova karijera ne bi smjela da se završi bez titule klupskog prvaka Evrope. Osvojio je skoro sve, osim jednog trofeja", kazao je Casillas za Gazzettu. 

Buffon također ima šansu i da osvoji Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pokazao je da i sa 39 godina se može takmičiti na najvišem nivou. Može da dobije zlatnu loptu, ali je to komplikovano za golmana. U finalu Lige prvaka može to da pokaže", poručio je Casillas.

Finale Lige prvaka će za Buffona biti ujedno treća sreća. Juventus je posljednji put prvak Evrope bio 1996. godine, a od tada je igrao dva finala i oba je izgubio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi