Casillas i Nadal žale zbog odlaska Tita Vilanove

Sportski svijet tuguje zbog smrti mladog trenera

Casillas i Nadal žale zbog odlaska Tita Vilanove

Nakon smrti bivšeg trenera Barcelone Tita Vilanove iz svih dijelova svijeta stižu reakcije i poruke saučešća njegovoj porodici. 

Od Vilanove se opraštaju njegovi bivši igrači iz Barcelone, ali i oni koje nije trenirao. Poruku saučešća uputio je i golman i kapiten madridskog Reala Iker Casillas. 

''Tito je osoba koju će biti teško zaboraviti. Uvijek ćemo ga se sjećati. Šaljem svoju ljubav njegovoj porodici", poručio je najbolji igrač Barcelone Lionel Messi. 

''Tito Vilanova, jedan od najboljih trenera koje sam imao u karijeri. Hvala ti na svemu što si napravio. Jak zagrljaj njegovoj porodici, dajem im svoju ljubav i podršku", istakao je golman Barcelone Victor Valdes.

''Tito, hvala ti na svemu što si dao nogometu i Barci. Bit ćemo ti vječno zahvalni", izjavio je Cesc Fabregas.

''Nemam riječi. Bio si i bit ćeš primjer. Ponosan sam što sam bio dio tvoga života. Nikad te neću zaboraviti. Šaljem snagu tvojoj porodici. Počivaj u miru, šefe", bila je poruka Andresa Inieste.

''Iznimno tužan dan za svijet fudbala. Počivaj u miru, Tito Vilanova. Svima si bio primjer snage i hrabrosti", poručio je kapiten Real Madrida Iker Casillas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

''Hvala ti na svakom trenutku, na svakoj minuti, na svakoj sekundi koju si nam dao učeći nas o fudbalu", poručio je napadač Atletica Diego Costa.

"Tenis je samo igra. Ono što je zaista bitno u ovom trenutku jeste Tito Vilanova. Želim da pošaljem poruku velike podrške njegovoj porodici i da ostanu jaki u ovako teškom trenutku", rekao je Nadal nakon poraza od Nicolasa Almagra na turniru u Barceloni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti