Casillas objasnio "dvije vrste odnosa" sa Mourinhom

Legendarni golman i dalje grije klupu

Casillas objasnio "dvije vrste odnosa" sa Mourinhom

A. Haznadarević

Legendarni golman Real Madrida Iker Casillas, koji je još od 1999. godine nezamijenjiv na golu Real Madrida, ali i reprezentacije Španije koja je svjetski i evropski prvak, posljednjih mjeseci prolazi kroz najteži period u svojoj karijeri.

Zbog nesuglasica sa trenerom Joseom Mourinhom, Casillas je prvo poslan na klupu, a u par mečeva ga je mijenjao Adan. Nakon toga, sreća je u potpunosti okrenula leđa iskusnom čuvaru mreže kada je slomio prst, a Mourinho je morao potražiti novog golmana.

 

Sada je Diego Lopez u potpunosti potisnuo Ikera, budući da ga Mourinho nije želio sklanjati iz početnog sastava, vjerovatno prvenstveno zbog narušenih odnosa sa Casillasom, ali i zbog dobrih partija koje pruža Lopez.

 

"Mourinho nije hladan, on je iskren, rekao je istinu. Na profesionalnom nivou mi jako poštujemo jedan drugog, kada je riječ o fudbalu. Privatno imamo mnogo drugačiji odnos. Xabi Alonso je to već ranije objasnio. Mi imamo jedan odnos poslovni, a jedan drugačiji lični. Međutim, i treneru i meni je na prvom mjestu klub", objasnio je Casillas.

 

Osvrnuo se Casillas i na bolni poraz od Borussije Dortmund, kazavši da ipak još uvijek ništa nije gotovo:

 

"Borussija je odigrala odličan meč. Igrali su jako dobro i moram priznati da su bili bolji u prvom duelu. Rezultat za nas nije dobar, međutim ostao je još jedan meč da se odigra sa 90 minuta igre, gdje trebamo pokušati nadoknaditi izgubljeno".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.