83

Komentari (83)

Kenotala
Titula najveceg propalog talenta dovoljno govori sta imas u glavi, bitno je ko govori a ne sta se govori.
emanuelmacron
ma ja Ronaldo kriv sto je izveo ovakav sastav ,mnogi treneri su uspjeli sto su iskoristili upravo njega,
Marco_Materazzi
hahahahah pa svi igraci znaju da ovi smecari bez sudija ni sehidski turnir ne bi mogli osvojit. Totti se vise puta o tome izjasnio, Cassano isto, kao i Maradona.
AmarSahin
Jel ima neki post o Juventusu a da ga ti nisi komentarisao? De ba radi nešto pametnije, idi slavi one titule što ste prije 70 godina osvajali, slavi onu Coppa Italiu što ste osvojili prije 10 godina.
Marco_Materazzi
@AmarSahin mi tripletu, sve trofeje u sezoni, 6 trofeja osvojili prije 10 godina a vi niste nikad HAHAHAHAH GRANDE INTER misu maliiiii
Marco_Materazzi
@AmarSahin lazem ja jelde, i Totti i Cassano i Maradona svi lazu, samo ti iz sela Gacice znas pravu istinu jel tako? jesam dobro?
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze znas li koji je tim prvi osvojio sve medjunarodne i domace titule i koliko timova je to uradilo do sada? Znam da ne znas, kada provjeris bice ti jos gore kada vidis slovo "J" a ne puni naziv kluba Juventus.
IvanKing
Dobar je Inter ali naspram Reala i Bayerna ispada kao seljački klub.
Marco_Materazzi
@Kenotala ahahahah, pa vi od medjunarodnih trofeja imate intertoto kup, inter cities fairs cup i osvojene 2 lige prvaka sa bijele tacke, i to prije 100 godina, dok se liga prvaka zvala kup evrope tako nesto, evo uvode vam od sledece sezone trece ovo evropsko natjecanje, pa to cete mozda i osvojiti, navikli ste na nizerazredna takmicenja, a Inter nije mogo osvojiti sve italijanske trofeje jer nisu nikad bili u serie b.
Marco_Materazzi
@IvanKing pa druze Inter ima bolji medjusobni onjer sa Bayernom a i protiv Reala smo imali bolji medjusobni omjer dok nismo izgubili 2 puta od njih ove sezone. A juventus je u usporedbi sa svim evropskim ekipama kmetovski tim.
Marco_Materazzi
@Kenotala zaboravio sam kad ste osvojili tripletu, evropski superkup i svjetsko klupsko prvenstvo? nikad, jer ih nikad niste ni igrali HAHAHAHA
Kenotala
@Marco_Materazzi Kakav medjusobni omjer inter ima sa Juventusom, po tvojoj statistici ??
Kenotala
@Marco_Materazzi Sve sto ne znas mozes nauciti i procitati, google je dostupan za sve druze. Eksperti u tom polju vode statistike i prave rankinge na osnovu rezultata. Vidim skontao si ko je prvi sve osvojio ?
Marco_Materazzi
@Kenotala evo gledao sam vase silne trofeje. osvojili intertoto cup 1999, a pise intertoto cup igraju ekipe koje se nisu uspjele kvalifikovati za ligu sampiona ili evropa ligu HAHAHAHA, ja strasnog trofeja, evo vracaju vam to takmicenje od sl. sezone, jos tri sampiona intertoto cupa za jednu godinu djubrentus West Ham i Montpellier. ogroman podvig za vas s obzirom da ste van Italije Kantantus. Pa sa nama imate bolji medjusobni omjer zahvaljujuci Calvareseu, Rocchiu, Tagliaventusu i ostalim potplacenim sudijama. Jesi li se nekad zivota ti zapitao zasto imate toliko trofeja u Italiji a potpuno ste druga ekipa u evropi? U Italiji vrh, u Evropi dno? To je svima jasno osim vama, mislim da je i vama jasno ali vas boli pa ne mozete priznati.
Marco_Materazzi
@Kenotala pa juventus ni berlusconi cup nije prvi osvojio a kamo li sta drugo, daj mi br dilera, dobru robu ti daje
meepo
@Marco_Materazzi navijam za Milan ali kakve ti je komplekse Juve nabio to je cudno jedno.Nema objave o Juvetu na kojoj ti na ostavis komentar cak si redovniji nego njihovi navijaci/simpatizeri.
Kenotala
@Marco_Materazzi Pa druze kakav je to kometar sa "HAHAHAHA" u pola recenice? Eto pitao sam te za medjusobni omjer, naravno Juve debelo u prednosti...pogledas ranking LP i opet Juve debelo ispred, rankig Serije A opet isto, broj navijaca ponovo isto stanje. Nasao si koji tim je prvi sve trofeje osvojio. Jasno je da ne znas ni podatke o klubu za kojeg navijas, tako da je sasvim normalno da nemas pojma o ostalim klubovima ali imas priliku da naucis.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze cime se ti bodes, djubrentus ispred INTERA na rankingu u ligi prvaka, jest na master ligi na pesu, imate vise titula serije a i to je sve u cemu ste bolji od nas, ostalo sve na Interovoj strani. ja ne znam sta ti konzumiras al te ono, bas te radi, de mi molim te reci sta je to djubrentus prvi osvojio?
IvanKing
Džaba ti međusobni skor ja gledam titule i ja vidim Real ima 13 i Bayern 6 a Inter samo 3 da su oni takva mašina u LP imali bi barem 5,6 titula kao I Bayern Liverpool i Barca ali eto bitno je da se svoj hvali.
Marco_Materazzi
@Kenotala Inter uz Barcelonu i Bayern jedini klub u historiji ovog sporta koji je osvojio TRIPLETU, nikad nismo igrali u nizem rangu, Inter dva puta u historiji obarao transfer rekord, kad smo doveli Ronalda i posle za Vierija a ti meni govoris djubrentus prvi u necemu, jest u kradji ubjedljivo prvi na svijetu.
Marco_Materazzi
@Kenotala Inter osvojio dvije titule lige prvaka 1964,1965, 20 godina prije nego sto ste vi ligu prvaka uopste osvojili, vise titula imamo od vas u evropi, misu mali, dobro te pere ta droga. djubrentus prvi u necemu HAHAHAH
Marco_Materazzi
@IvanKing pa imamo titula i ligi prvaka isto kao i Manchester United, od Intera jedino vise titula imaju Barca Real Milan i Bayern
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze samo ukucas na google "cl all time ranking" i imas poredak na prvoj stranici(*uefa*). Isto tako mozes i za Seriju A. Ja ti kazem ponovo samo koristi google, ukucas sve sto te zanima. Znam da nisi znao koji klub je prvi osvojio sve domace i medjunarodne trofeje. Eto kazes inter osvajao prije, pa pogledaj koji klub je gdje na listi najuspijesnijih klubova 20-og stoljeca. Druze ja ovo sve znam bez googl-a. Ti nemas pojma da je Milan dva puta igrao Seriju B, ne poznajes materiju druze dokazao si. A po nacinu izrazavanja si dokazao da si neki klinac. Argument za velicinu kluba je visina transfera, znaci PSG je najveci klub svih vremena tvojom logikom.
Marco_Materazzi
@Kenotala jooooj strasne statistike, ja sad konto vi burce lee u ligi prvaka, imate 20-30 pobjeda vise od nas i to ste u zadnjih 10 godina nas prestigli na tabeli, jer ni mi ni Milan nismo igrali lp, znaci 5 godina po 6 utakmica samo u grupnoj fazi da pobijedite je 30 utakmica, jeste puno bolji nema sta. sto bi mourinho rekao ponesite statistiku kuci a ja cu titulu. druze imate trofeja ko notingham forest, 2 titule, a vise imate titula samo od aston vile, crvene zvezde, steaue bukurest i chelsija koji imaju po jednu titulu lp. Druze TRIPLETA, nikad je nece osvojiti, ni ligu prvaka. Lako je osvojiti kupljenu Seriu a, zato vas u evropi buse ajax porNto i lyon.
Kenotala
@Marco_Materazzi Pa druze ti ne znas ni procitati sta pise nit znas oduzeti i sabrati 2 broja, 146-Juve 87-inter i tebi je to 20-30 razlika. To je ranking lista, to nije neka tvoja lista po kojoj si ubijedjen da je inter najveca ekipa na svijetu. Pa sad mi je jasno sve, mislio sam da je samo kompleks ali tebi je druze i osnovna racunska radnja problem. Cekaj, jel sad Milan veci od intera iako je 2 puta igrao Seriju B??? Ne znas sta pricas, samog sebe pokopas izjavom.
Marco_Materazzi
@Kenotala pa ti da si malo pametniji, bio bi glup ko kur*ac, bitnije je imati 20-30 pobjeda vise u ligu prvaka nego trofeja vise hahahaha, druze bolji smo od vas, imamo vise titula, jel treba da ti nacrtam, jesil toliko glup pa ne kontas? ****s neku nidje veze statistiku
Kenotala
@Marco_Materazzi Pa sto se nerviras ako nisam u pravu druze. Imati duplo manje navijaca, trofeja, pobjeda i ponavljati da si veci. Tebi je nidje veze statistika svjetskog instituta za fudbal, uefa statistika je isto nidje veze, serie a statistika je isto nidje veze...bitno je sta kaze osoba koja sama ne zna sta zeli da kaze. Druze samog sebe pokopavas izjavama, ne znas da je Milan igrao drugu ligu 2 puta a pricas o nekim cinjenicama...tvojom logikom je i Origi bolji igrac od Ronalda Nazaria.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze pogledaj najbitniju statistiku ucl winners wikipedia na google, pa ces vidjeti da je tvoj djubrentus daleko iza Intera. A navijaca nemate ni blizu kao mi, svake godine je posjecenost naseg stadiona u seriji a daleko veca nego vaseg usranog djubrentusa, tako da ne provaljuj se vise kad veze o fudbalu nemas. Prosjecna posjecenost na tribinama dok su navijaci mogli dolaziti je na utakmicama Intera bila 67.000, ujedno i najveca prosjecna u Seriji A od svih klubova, dok je djubrentusova 42.000 daleko manja.
Marco_Materazzi
@Kenotala pa druze po tvom, znaci bolje je imati bolju statistiku nego vise trofeja. Pa znaci bolji je Griezmann od Ronalda Nazaria, jer je dao vise golova u champions ligi?
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze znas li sta znaci ranking? Uspjeh u takmicenju na osnovu rezultata, 5.Juventus a 15.inter ? Tvoja logika kaze da je bolji onaj ko je 15. na listi. Mozes ukucati na google i taj podatak vezano za navijace pa ces vidjeti da Juve ima duplo vise navijaca od intera...ti pricas o kapacitetu stadiona koji nije vas za razliku do arene koja pripada Juventus. San siro ima kapacitet preko 80000 a arena 42000 max, kakva su to poredjenja druze. Pa ne pominjema ja visinu transfer kao argument za velicinu kluba, to je tvoja prica. Pa sto mene pitas isto sto sam ja tebe pitao, ne shvatam sta je poenta pitanja. Ja tebi nudim samo podatke i argumente instituta i organizacija. Ranking CL , ranking Serije A, ocjena instituta za najuspijesnije klubove 20. stoljeca, medjusobni omjer ekipa koje poredis.
IvanKing
Liverpool i Ajax nisu euripski klubovi po tebi izgleda malo si ih zaboravio
Marco_Materazzi
@Kenotala jao druze kako si ti glup, imamo vise trofeja u ligi sampiona od vas, sta ti tu nije jasno, znaci igraju atalanta real, i atalanta ima bolju statistiku a real pobijedio, po tvome atalanta je bolji klub jer ima bolju statistiku, ko **** reala sto je pobijedio i ide dalje. druze idi slazi kartone u toj firmi gdje radis i mani me se vise zivota ti, nikad gluplju raspravu nisam vodio u zivotu. Inter je veci klub od djubrentusa u svim segmentima, i tu je tacka, te tvoje statistike okaci macku o rep.
Marco_Materazzi
@IvanKing njih sam zaboravio sorry, bilo kako bilo veci smo od arsenala, chelsija, man cityja, juventusa, psg itd itd da ne nabrajam dalje.
Marco_Materazzi
@Kenotala jao kako si glup pa to je strasno, znaci google zna ko je navijac juventusa jer je neko lajko djubrentus na fb zbog penalda? a ljudi koji dolaze na stadione nisu mjerilo koliko koji klub ima navijaca nego je facebook mjerilo, pa tacno da si za nijansu pametniji, tek bi onda bio glup ko kur*ac, ovako si i od kur*ca gluplji.
Kenotala
@Marco_Materazzi Sine kakvi lajkovi, sta pricas i ko je to pomenuo? To je popularnost a ne poredjenje broja navijaca. U ozbiljnim drzavama postoje agencije koje se bave istrazivanjima, a onina kraju postupka objave rezultate. Molim te nauci sta je ranking, brukas se stvarno ovim izjavama. Imas trenutni ranking na osnovu kojeg se radi izvlacenje grupa, a imas i all time ranking uspjeha. Rezultati od prosle godine kazu da Juve ima duplo vise navijaca od intera, i ovo naravno mozes provjeriti koristeci google. Nerviras se i psujes jer nemas argumente druze, to dovoljno govori o tebi. Svjetski strucnjaci urade analizu i kazu da je Juve 2. najuspjesniji klub 20-og stoljeca i onda se pojavi lik koji ne poznaje ni osnovne stvari i kaze da je Juve neuspjesan klub. O kakvoj raspravi pricas druze, izrazavas se kao dijete od 12 godina a takve argumente imas.
Marco_Materazzi
@Kenotala hahahahahhahahahahahaha juve drugi najuspjesniji 20og stoljeca, druze mislio sam da se za****jes al tek sad vidim da si stvarno retardiran. druze nivo ste ispod nas po titulama u ligi sampiona i manja je posjecenost utakmica djubrentusa nego GRANDE INTERA, stalno spominjes neki google, a te nebuloze koje pricas veze nemaju ni sa cim kamo li sa googleom, ukucaj sad al fakat, ukucaj na google pa vidi ko ima vise PRAVIH NAVIJACA, ne ovih na facebooku. ja stvarno ne vjerujem kakve gluposti ti mene ovdje pises, veze ni sa cim nema. koliko imas godina djecace ako te smijem pitati?
Marco_Materazzi
@Kenotala druze evo ukucaj na google statista tacka c o m average attendence serie a, pa pogledaj molim te, ni tih 42.000 koliko ima djubrentus stadion nisu popunjeni i na utakmice Intera 20.000 ljudi vise dolazi, vise nego i na Milanove utakmice, koji je veci klub od svih klubova u Seriji A zajedno da se sastave. A kad smo vec kod stadiona, logicno da ce manji klub kao djubrentus i da ima manje mjesta na stadionu 42.000 nego Inter 80.000, a ni tih 42.000 vam nije popunjeno tako da ti ta prica ne pije vode. djubrentus jedino na fb ima vise navijaca od Intera a i to jer su zadnjih godina popularniji od nas a i zbog ronalda. kad vec spominjes neke agencije, evo ti statista tacka c o m pa se sam uvjeri.
Kenotala
@Marco_Materazzi Sine samo teme mijenjas, istrazivanje se radi na "pravim" ljudima.

Evo ti dio teksta od prosle godine, da shvatis sta je istrazivanje a sta su lajkovi:

Ubedljivo najpopualrniji klub na Apeninima je Juventus za kojeg navija 8.316.000 Italijana. Slede Milan sa 4.201.000 navijača, Inter (3.934.000), Napoli (2.910.000), Roma (1.906.000)…

A evo i drugi dio sinovac:

Kelnski Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) u opsežnom je projektu egzaktnom metodologijom poredao najbolje klubove Europe u razdoblju od 1901. do 2001. godine.Pobijedio je Real Madrid s 563.5 boda. Madriđani su gotovo stotinu bodova ispred torinskog Juventusa, te više od stotinu ispred Barcelone. Četvrti je na ljestvici Milan, a peti minhenski Bayern. Prvi engleski klub je Liverpool na osmom mjestu.Kao jedinu bazu za izračun u IFFHS-u su uzeli rezultate klubova u europskim nogometnim natjecanjima. Nisu uzeti u obzir rezultati u nacionalnim natjecanjima (prvenstvo, kup, superkup...), kao niti interkontinentalna klupska natjecanja.

Imas sve sine samo tebe boli istina, uvrede su dokaz nemoci argumentovane rasprave.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze koja istina da me boli? pa po cemu zivota ti je djubrentus drugi najbolji klub u 20om stoljecu, kako ja to nikad nigdje niti sam procitao niti sam cuo, dvije titule lige prvaka druze, pa 20 klubova u evropi ima vise titula od vas u ligi sampiona al to se ne gleda, gleda se ne znam ni ja sta, pa da se igra za statistiku a ne za trofeje, trofeji ne bi nikoga ni interesovali. jesi li ti stvarno toliko lud? sad hajde sto tvrdis da je juve bolji od Intera, to nekako i mogu shvatiti bolji ste od nas u seriji a, mi smo u evropi pa ima materijala za diskusiju, al sad djubrentus bolji od svih ostalih klubova koji postoje a juve svjetlosnom godinom udaljen i od Reala, Milana, Liverpoola, Ajaxa, Bayerna, dobro Barcelona je imala mozda kao i vi 2 titule lige prvaka u 20om stoljecu ali druze hajde malo se pravit budala al toliko... evo kako je izvodivo da ste bolji od milana u 20om stoljecu imali ste mozda 3-4 titule serije a vise od milana a milan 6 liga prvaka u 20om stoljecu vi dvije. znaci bitnije je osvojiti seriju a nego ligu prvaka, pa ja, kad je necete nikad ni osvojiti onda bih i ja govorio serija a jaca od champions league.
IvanKing
Niste baš veći od Juventusa jedna titula u LP više a koliko ih manje u kupu i ligi, i ne možeš reći uvijek svake godine Juventus sudije poklanjaju titule , realnost gubiš u izjavama sve više dječko.
Marco_Materazzi
@Kenotala a ovo druze koliko ljudi navija za juve anketa, pa to ti je isto facebook, like za juve, niti su kad u zivotu svom na tribinama juventusa bili ni koji k., to su gluposti, evo napisao sam ti ime stranice gdje mozes provjeriti prosjecna posjeta na utakmicama serije a, sezona 2018/2019, druze ni ti 42.000 mjesta na stadionu sto imate nisu bili ni blizu popunjeni, na utakmicama Intera troduplo vise ljudi. te svoje glupe statistike ja ne mogu da vjerujem da od ocaja na to se vadis.
Kenotala
@Marco_Materazzi Samo procitaj sta pise sine, shvatit ces da se provaljujes svojim analizama. Pa fino pise:

Nisu uzeti u obzir rezultati u nacionalnim natjecanjima (prvenstvo, kup, superkup...), kao niti interkontinentalna klupska natjecanja
Marco_Materazzi
@Kenotala koliko je glupa ta tvoja statistika o najvecim klubovima u 20 stoljecu govori dovoljno ste je barcelona treca, koje u 20om stoljecu nigdje nije bilo, Inter je bio za Barcelonu u 20 stoljecu san.
Kenotala
@Marco_Materazzi Samo ovo mi objasni molim te.

inter je veci klub od Juventusa jer nije igrao Seriju B, a Milan je veci od Juventusa jer je 2 puta igrao Seriju B..

Vrhunac tvojih gluposti u 2 reda stao druze.
Marco_Materazzi
@Kenotala smijesan si majke mi, ako ste vi drugi, cudo nije notingham forest najbolji klub svih vremena, barca treca evo sad gledam jedna titula lige prvaka i 15 titula u ligi u 20om stoljecu, a Inter 13 titula u ligi, 2 lige sampiona i 3 evropa lige, i barca druga a Inter posto mrzis, nema nigdje na listi. ta tvoja lista veze s vezom nema, po cemu se i vidi da je lazna. barca jedna titula u 20 stoljecu u ligi prvaka, milan 6, barca bolja. to jedino moze biti neka lista najgorih u 20om stoljecu, jer po njoj sto imas vise osvojenih trofeja sve si nize na tabeli. druze smijesan si, fakat sam mislio da se ne raspravljam dzaba s tobom al sad si me razuvjerio.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze shvatas li ovu recenicu:

Nisu uzeti u obzir rezultati u nacionalnim natjecanjima (prvenstvo, kup, superkup...), kao niti interkontinentalna klupska natjecanja

Uporno pricas o nekim ligama, druze procitaj sta pise. Nacionalno prvenstvo je Serija A, shvatas li da to nije predmet bodovanja i analize.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze ti se uhvatis onog sta ti odgovara, i onda samo to spominjes, to je samo jedna od milion cinjenica koje sam naveo po kojima smo veci klub od vas. Uspjesniji smo od vas u ligi prvaka, Inter jedini na svijetu koji je uz Barcu i Bayern osvojio tripletu, osvojili 6 trofeja u jednoj sezoni, nikad nismo igrali u nizem rangu, vi ste od nas jedino bolji u seriji a, a s obzirom da ste izbaceni iz lige zbog namjestanja, sumnjam u svaku vasu titulu u seriji a, jer imate sudije na svojoj strani i to pitaj bilo kojeg navijaca bilo kojeg drugog tima iz bilo koje druge lige i on ce to POTVRDITI. Tako da, reci da je juve veci klub od Intera ne da nema smisla nego je apsurdno.
Marco_Materazzi
@Kenotala pa druze da li si ti svjestan sta ti pises po ovim komentarima, Barca bolja od Milana u evropi u 20om stoljecu? kako, zasto, po cemu? de mi jedan normalan razlog? barca jedna titula lige prvaka u 20 stoljecu, gore od vas. a Inter sa dvije lige sampiona i 3 evropa lige ni na mapi ga nema, a juve sa dvije lige sampiona i 3 evropa lige bolji od milana. De idi se umij hladnom vodom, pa reci iskreno ima li ova tvoja statistika veze s mozgom? saljes mi neku statistiku koju da bog da da nisi ti napravio jer vidim da si nevjerovatan strucnjak.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze meni sve odgovara, samo tebi argumenti ne idu u prilog pa mijenjas teme. Pricamo o LP, ja ti kazem ko je uspjesniji na osnovu rankinga uefe u LP svih vremena. Pricamo o Seriji A, kazem ti da navedes medjusobni omjer ekipa...ti odes na seriju b kao argument( pitam za milan i seriju b) ti okrenes na navijace...opet ti posaljem rezultate ispitivanja navijaca...ti odes na lajkove koje si sam pomenuo i prvi put...samo bjezis od argumentovane rasprave. Trazio si da ti nadjem podatke i ja ti ih posaljem jer ocito sam ne znas naci.
Kenotala
@Marco_Materazzi Evo ga i ovaj sa ovog portala druze:

Prema rezultatima istraživanja čak 34 miliona (oko dvije trećine ukupnog broja stanovnika) Italijana manje-više aktivno prati fudbal, koji je daleko najpopularniji sport na Apeninima.

Od tih 34 miliona samo milion za sebe kaže da su simpatizeri, dok ostali tvrde da su pravi navijači, u svakom smislu te riječi.

Kada je su u pitanju omiljeni klubovi i oni koji to nisu, istraživanje je donijelo zanimljive rezultate.

Juventus je najpopularniji tim u Italiji i 39% navijača i 10% simpatizera ga izuzetno cijeni. 12% ispitanika se nije moglo odlučiti o svom stavu prema prvaku Italije, dok je 38% onih koji mrze Staru damu.

Kao što je već navedeno Juve je napopularniji tim, dok ga slijede Inter i Milan, klubovi koje "štuje" po 19% ispitanika. Napoli je na četvrtom (15%) mjestu, dok je Roma na petom (13%).

Zanimljivo je da je Inter najomraženiji klub s obzirom da je čak 40% ispitanika izjavilo da mrzi Nerrazzure. Slijedi Juve sa 38% "mrzitelja", Milan je treći sa 32%, Napoli četvrti sa 30%, a Lazio peti sa 26% onih kojima rimski velikan nije prirastao srcu.
Marco_Materazzi
@Kenotala pa ti kao prvo ne znas sta su argumenti, navodis neke svoje izmisljene statistike koje veze s vezom nemaju, pa to svako normalan da procita samo bi se nasmijao na to. ja ti dam ime web site na kojem mozes naci prosjecna posjecenost na domacem terenu, dokaz jasan kao dan, eto kazes juve ima manji stadion, pa ako toliko navijaca ima, zasto taj mali stadion bar nije napunjen? ta statistika koliko ljudi u italiji navija za koji tim, evo uzecu da je tacna mada sumnjam, ali to je statistika isto kad igraju zeljo sarajevo pa bude anketa u gradu ko ce pobijediti pa zaustave nekog xy lika koji veze sa fudbalom nema, niti je kad na utakmici bio i on kaze sarajevo ce pobijediti, eto takva je ta tvoja anketa. juve kazes bolji po statistici u evropi, pa morate imati vise pobjeda od nas kad ste vise puta seriju a osvojili i samim tim ste vise sezona igrali u ligi prvaka od nas, ali do 2010te dok Inter nije ostao bez novca, ako ste imali 5 pobjeda u ligi prvaka vise od nas evo glava, ta statistika je nabijena u zadnjih 10 godina, gdje smo mi 3 sezone igrali u ligi prvaka a vi ste igrali svaku. i ti meni hoces reci da je juve bolji od Intera u evropi u 20om stoljecu sto veze sa mozgom nema, ajde da samo to tvrdis nego ste bolji i od Milana, Liverpoola pa cak i Ajaxa koji je sve svoje trofeje lige prvaka osvojio u proslom stoljecu. pa druze dal si svjestan kakve gluposti pises i u sta vjerujes?
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze moji argumenti su podaci koje objavi UEFA, IFFHS, Serija A, Fudbalski savez Italije...tvoji argumenti su to da kazes da je smijesno nesto...institucije i svjetski strucnjaci u tom polju su objektivniji i relevantniji od tvog subjektivnog misljenja. Pa ti stalno ponavljas sta ti misls ko je veci i bolji a ja tebi ponavljam sta kaze struka. Ljudi urade analize i objave rezultate i to je to. Druga stvar sto se tebi ne svidja stanje ali tako je druze. Ko gubi ima pravo da se ljuti i da trazi opravdanja, tako je uvijek bilo.
Marco_Materazzi
@Kenotala evo naso sam fifin rang najboljih klubova u 20om stoljecu, Real prvi, juve 8, Inter 12, a zamisli Santos 7, a ta tvoja rang lista ja ne znam na kojoj si to stranici djubrentusa procitao, juve drugi hahahah jest da ugase top 5 liga, i tad bi bilo diskutabilno. ukucaj na google fifa club of the 20 century wikipedia.
Kenotala
@Marco_Materazzi Pa druze prvo procitaj sta si nasao pa onda objavi ovdje da se ne blamiras. Provjeri sta je IFFHS i sta predstavlja. FIFA ranking je glasanje pretplatnika magazina (navijaca), to ti pise u clanku koji si nasao samo moras procitati jbg. Sve i jedan argument ti je ovako zavrsio druze. I na ovoj listi je Juve iznad intera ponovo. Kako okrenes uvijek je isti rezultat.
Marco_Materazzi
Inter je ispred juvea i po broju navijaca na tribinama i po broju titula u evropi, te tvoje statistike samo tebe interesuju, pogledaj najbitniju statistiku, titule u ligi prvaka i broj navijaca na tribinama. to sto ti konstantno forsiras su suplje price i neke nidje veze statistike. Inter je oduvijek bio veci od juvea, i ostat ce zauvijek veci od juvea. inter je do 1990 bio svjetlosnom godinom ispred djubrentusa, Inter odvojio zaredom dvije titule lige prvaka, 20 godina prije nego juve, znas li sta znaci 20 godina druze? oduvijek smo ispred vas i zauvijek cemo i ostati.GRANDE INTER
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze, pa i na ovom FIFA glasanju za navijace Juventus je iznad intera...a tvoj argument bio. To je sva realnost navijaca intera, nema veze sto je inter 12. bitno je da Juve nije 1.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze ti si stvarno glup i slijep, pa sve tvoje tvrdnje su lazne, to ne postoji nigdje, sto na wikipediji nije juve drugi? druze vidi jednu stvar, ukucas champions league winners pa pogledaj gdje je tvoj juve, daleko ispod INTERA. tebi je dzaba govoriti, tebi je najbolji klub koji je najvise utakmica odigrao u ligi prvaka, a to sto juve igra ligu prvaka samo onako, nabije ih ko stigne, to nema veze. Inter se ne zadovoljava samo ucescem u ligi prvaka nego trofejom, za nas nije vazno ucestvovati nego pobijediti, dok to vas mentalitet nikad nije bio. vi ste se uvijek oslanjali na pomoc sudije, i kad vise ni sudija ne moze pomoc, desi se ovakva situacija kao sa portom, od 120 minuta utakmice 70 ste igrali sa igracem vise i opet ste se bacali i valjali i trazili penal. to je juve, ne gledaju da oni kao ekipa budu bolji, nego da cim nalete na problem da to sudac rijesi. zato cete zauvijek ostat osrednji klub, sad ste popularni zbog penalda, to vam je bio dobar potez priznajem ali inace ste kanta od ekipe.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze zasto uvijek uvrede kad ne znas sta da odgovoris? Jesi li ti nasao FIFA anketu za navijace na kojoj je Juve iznad intera. I ti ponovo pricas o meni. A poslao si to da kazes da Juve nije 2. a tvoj inter 12. druze. Sta sad pricamo o trenutnoj sezoni LP, druze inter bio zadnji u grupi jesi li ti ozbiljan? To je navijac intera, bitno je da je Juve ispao u 1/8 a to sto je inter bio zadnji u grupi to je manje bitno. Imas medjusobni omjer koji najrealnije pokazuje razliku u 200+ odigranih meceva,
Marco_Materazzi
@Kenotala pa druze uvrede zato jer si glup, samo jedno te isto vrtis. Evo pogledaj rang listu uefe osvajaci lige prvaka. Inter 7. a tvoj djubrentus 11. Nemas ni na jedno moje pitanje, nemas odgovor, konstantno samo vrtis rang listu odigranih utakmica u ligi prvaka, kao da to nesto pokazuje. Pa Olympiakos svake godine igra ligu prvaka jer svake godine osvoji grcku ligu a u ligi prvaka su kanta, to znaci jel da su bolji od Intera i Milana jer Inter i Milan trenutno nisu jaki kao nekada? Druze samo neke gluposti pises, vrijeme dzaba trosim s tobom ovdje, al ti to nikako da skontas, je li toliko imas pileci mozak? eto vi ste bolji od je*benog fulhama ste ispadali i od sl ekipa u evropi a da ne pominjem Galatasaray, koji vas je izbacio u grupi iz lige prvaka, i jos hiljadu djubrentusovih neuspjeha jer ste mali klub. Al ne bitno je Interove uspjehe osporavat a djubrentus sto nikad nista osim serije a osvojio nije to nije bitno. Bitno da ima vise utakmica u lp od Intera. Bitno je ucestvovati nije bitno pobijediti.
Kenotala
@Marco_Materazzi Pa sta je bilo druze, kakve su to frustracije i kakva je to nemoc. Odustao si od one FIFA liste koju si nasao, pa sam si dokazao da je Juve iznad intera. Kavo pitanje imas druze, sam nadjes argument koji dokazuje moje tvrdnje. Ne mozes se zadrzati na jednoj temi jer te boli istina. Juve ispao u 1/8 a inter bio zadnji u grupi i ti imas obraza pomenuti Juve jer je ispao.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze ukucaj samo uefa champions league winners rang list, sve ce ti biti jasno. druze mi ispali u grupi sa realom i sakhtarom vi od fulhama i galatasaraya, fulham jednom u svojoj historiji igrao u evropi i izbaci djubrentus, a galata vas nabila i niste prosli grupu, o cemu pricas? Inter u 21om stoljecu osvojio finale lige prvaka i sva ostala finala a juve? pa morate biti ispred nas na fifinoj rang listi jer ste odigrali vise utakmica i samim tim osvojili vise bodova. Ispred Milana ste isto na toj listi jeste li i od njih bolji hahahah
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze jel bolje biti zadnji u grupi ili ispasti u 1/8? Ti bas ozbiljno pricas o 21. stoljecu a proslo 20% tog perioda. Sine prica se o 20. stoljecu jer je prosao i moze se uraditi analiza od pocetka do kraja. Ti pricas o 21. stoljecu koje je tek na pocetku. Elementarne stvari ne znas druze, kako ocekujes da udjes u neku ozbiljniju raspravu. Ja ti ponovo kazem da je 250+ medjusobnih duela dovoljno za analizu, ako imas skor 113-78 onda i nisi bas blizu ?
Marco_Materazzi
@Kenotala druze bolje je biti zadnji u grupi nego ispasti od fulhama, ukucaj uefa champions league winners rang list, INTER IZNAD djubrentusa, kako mozete biti bolji od nas u tom takmicenju kad imate manje titula???
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze samo mijenjas teme i bjezis od istine. Ako si pomenuo Porto onda pogledas i sta je uradio inter iste sezone. Tj. sta nije uradio jer je bio zadnji u grupi. Ti izvlacis neke tekme i pricas o drugim ekipama. Ja tebi samo kazem da je inter izgubio od Juventusa 9-1, jel to dovoljno dobar dokaz nemoci? Fino druze poredis medjusobni omjer i shvatis kakvo je stanje. Imas 250 duela kroz historiju, nekad su bili jedni u formi nekad drugi. Nekad je imao Juve jacu ekipu a nekad inter. Ali poslije 250 duela stanje je 113-78 za Juve, i kako ti objasnjavas to na kraju?
Marco_Materazzi
@Kenotala evo vidis kakva si ti neznalica, pa Inter i juve su igrali utakmicu i Inter je vodio sa 2-0 nakon 30 minuta, pa su navijaci djubrentusa uletjeli na teren i utakmica se morala prekinuti, s obzirom da ste lopovi oduvijek bili i placali nogometni savez da mozete svoje malverzacije sprovodit, nogometni savez je donio odluku da se utakmica ponovo odigra od prve minute i da se krene sa rezultatom 0-0. kad su u Interu culi tu odluku, odlucili su da na dan te utakmice niko iz prvog tima ne nastupi u znak protesta, tako da su igrali kako pise na wikipediji Inter youth, momci do 18-19 godina, i zato ste pobijedili 9-1, inace Inter ima najvecu pobjedu iz derbyja i ona je 6-0. vi kakvi ste cigani od svih vasih titula u seriji a, 10 da bog da da ste posteno osvojili
Marco_Materazzi
@Kenotala ma koji medjusobni omjer kad vam uvijek sudija navuce pobjedu, kao i ove sezone u kupu, metvi cuadrado kilometar od lopte, young ga pipno nije, penaldrado se bacio i penal. eto tako imate bolji medjusobni omjer, ali ko god je i malo upucen u seriju a zna da ste najveci otpad u fudbalu, i da veze sa fudbalom nemate. najveci cigani i lopovi u svjetu nogometa. to svako zna, to i vi znate i to vas boli, i kad god neko spomene da ste dobili nepostojeci penal ili da vam je sudija na drugi nacin navukao pobjedu odma se palite, kuha u vama, to vas djubrentine najvise boli, sto ste lopovi. ove titule u seriji a slavite dok ste zivi, jer Bog vam neda napredak u evropi, mozete dovesti sve najbolje igrace svijeta opet ligu prvaka nikad necete osvojit, 100%! Nikad! Sve dodje na naplatu kad tad. Mozete krast u italiji ali zato da dobijete osasunu u evropi ispast cete jer Bog vam ne da, jer ste ciganski klub.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze vidis li ti sta pises, pricamo o 250 duela kroz historiju. O kakvim penalima pricas pa Juve i inter su dobili isto penala u periodu kada je Juve 9 godina redom osvajao titulu. Svi koji gube imaju pravo da se ljute druze, tako je uvijek bilo. Pa interu je Juve kriv jer je zavrsio zadnji u grupi u LP, malo realnosti druze. Ti sad usao u analizu penala a zaboravljas da je inter ispao i bez tog penala, 1-1 na San siru je dovoljno druze. Covjek gledao usporeni snimak, VAR odluka i ti pricas neke svoje fantazije. Ako je lopta na drugoj strani terena onda igrac moze opaliti protivnika sakom i to je uredu po tvojim pravilima. Pokusavas da opravdas glup potez igraca intera nekim pricama a debil od igraca zaboravio da ima VAR. Kakva sine naplata, pa naplatio je Juve evo 9 godina vrsi naplatu.
Marco_Materazzi
@Kenotala juve i Inter dobili isto penala, hahahaha pa penaldo je sam prosle sezone dobio 15 penala, druze pa ti se bodes i to ne malo. ovaj navodni penal na cuadradu veze sa zivotom nema, covjek ga nije pipnuo. druze tebi treba hitna ljekarska pomoc, nisi dobar s mozgom.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze ja ti kazem da je Juve za 10 sezona i 9 osvojenih titula dobio skoro isto penala kao i inter (milan prvi sa oko 80, Juve i inter 55, 52 cini mi se i po tome su 5. i 6. u ligi druze). Prosla sezona (Juve 14-11 inter), sezona 18/19 (Juve 8-9 inter), 17/18(Juve 8 - 7 inter), 16/17(Juve 3 - 5 inter)...i tako nastavis pa vidis da je bilo i 9-3 za Juve i 4-11 za inter....to je period od 10 godina kada je Juve osvajao titule a ukupan broj penala je u 3 penala razlike u tom periodu. Druze sve to mozes provjeriti, ali ti nisi navikao sa se informises ti samo ponavljas stvari za koje vjerujes da su tacne. Pa sta bi pricao da je Juve imao 20+ penala vise kao Milan. Svi argumenti su ti ovako zavrsili druze i uvijek ce jer previse problema imas zbog Juventusa.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze juve svake sezone dobije minimum 5 penala vise nego ostale ekipe i uvijek u derbijima i bitnim utakmicama kad ne mozete pobijediti dobijete penal, to svi znaju. Kako objasnjavas finale kupa sa Napolijem, crveni karton za napoli, penal za juve i jos jedan crveni za pandeva zbog prigovora u 86oj minuti, u utakmici gdje je napoli puno bolje igrao nego vi? sezona 2011/12 u direktnom duelu sa milanom koji je prvi, sudija vam navlaci pobjedu, lopta metar u golu buffon je vadi iz mreze, svi igraci milana ukazuju na to da je lopta daleko iza linije bila u golu, sudija ne svira nista. 1998 Inter juve mec za titulu sampiona, juve igra kao divljaci, na Ronalda startuju kao najveci seljaci, u jednom napadu tri prekrsaja na Ronaldu u sesnaestercu djubrentusa sudija nista ne svira, juve prvi put priso golu u drugom poluvremenu bacio se neko u sesnaestercu Intera, sudija svira penal za juve, juve osvaja tri boda i prelazi Inter na tabeli 2 kola prije kraja. Najveci cigani i lopovi koji veze sa fudbalom nemaju je stara kur*va iz torina. merda juve
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze ti bas mrzis realno stanje i statistiku. Pa kazem ti samo pogledaj broj penala, naveo sam ti i godine i broj penala. Sezona 2011/12 Juve ima 4 penala a inter 11, i pricas o penalima. Sezona 1998, inter 14 penala Juve samo 2 (12 penala vise). Druze samo se informisi o stvarima koje pises, samo dokazujes koliko ne poznajes ni Juve a ni klub za koji navijas. Navodis neke detalje iz tekmi, sto ne navedea i ponisten gol Matrija ili ponisten gol Pjanica iz slobodnog sa tih tekmi...a sve regularno bilo. Gubis i imas pravo da se ljutis, ali ti si druze bolesno opterecen Juventusom. Pa i Totti je tako pricao o nekim penalima pa kad su mu novinari rekli da je Juve tek 6. po broju dosudjenih penala usutio se jer je Roma bila daleko ispred. Jedno je prica u prazno druze, druga stvar je kad imas argumente.
Marco_Materazzi
@Kenotala druze ja ti navedem primjere gdje slijep vidi da vam je sudija navukao pobjedu i pitaj koga hoces za utakmicu napoli juve u finalu superkupa, tu sam utakmicu bas direktno gledao u sred grada u kaficu, 90% ljudi je pljuvalo djubrentus, ovi ostali su sutili. druze ti ne vidis dalje od nosa, i cinjenice ne zelis prihvatiti. samo neke svoje statistike iznosis koji ti idu u korist, a ja kad ti dam jasne dokaze koji ti se ne svidjaju samo to ignorises, nemas nikakvog odgovora ili pokusavas da kazes pa i Inter isto tako, a Inter jednom u 100 godina dobio vise penala od djubrentusa i to je ta sezona koju si naveo, sve ostale juve 5-6 penala vise i to u veoma bitnim utakmicama kad ne mogu pobijediti, sudija im navuce. vecina utakmica u kojima juve dobije penal su protiv intera milana napolija rome lazia. ovdje moja diskusija sa tobom zavrsava jer vidim da prihvatas samo ono u sta ti vjerujes, ostalo ignorises jer nemas adekvatan odgovor. za vas juventini cijeli svijet laze samo ste vi u pravu i vjerujete u svoje neke zablude, pa ne bi vas bez razloga izbacili iz lige jbt.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze za sta ti treba bolji odgovor od stvarnog broja penala koji su dosudjeni za ekipe? Ti pomenes 1998. ja ti odgovorim da je bilo 14-2 za inter u dosudjenim penalima. Sve sezone mozes provjeriti na stranici "transfermarket" jer ocito nisi nasao podstke pa lupas neke cifre. A kazem ti da je za 10 godina i 9 osvojenih titula Juve imao skoro isti broj penala. Ti pomenes gol koji nije priznat Milanu poslije suta Muntarija, ja ti odg. da je ponisten gol Juventusu jer nije bio ofsajd na istoj tekmi. Ti pomenes drugu tekmu, ja ti odg da je i tu ponisten Pjanicev gol zbog izmisljenog penala. Ti nadjes odluke u korist Juventusa, ja ti odg. odlukama koje su na stetu Juventusa. Upravo si opisao svoj nacin diskusije druze. Ja tebi podatke navodim a ti meni svoja neka opravdanja. Pricas o 5-6 penala, a da si pogledao stanje vidio bi da pises gluposti. Navedem ti fino kada je koja ekipa imala koliko penala i tvoj argument na to je da ti mislis da je velika razlika u penalima. Samo procitas brojke druze, sve statistike i rezultate mozes naci. Kao i to koliko penala se svira protiv Juventusa a koliko protiv ostalih ekipa. Samo citaj druze, pusti se svojih opravdanja za lose rezultate ekipe za koju navijas.
Marco_Materazzi
@Kenotala spominjes Interovo ispadanje iz grupe, druze vi ste ispadali iz grupe svaku drugu sezonu, evo bas gledam Inter i juve u lp. Ispali iz grupe sa Panathinaikosom, Hamburgom, Derportivom, i to zadnji u grupi sledeca sezona sa bayerom arsenal deportivo, onda 2009/10 bordo maccabi haifa Hahahh bayern, pa onda 2013/14 galata real copenhagen, majko draga koji gubitnici. druze pogledaj statistiku zadnjih 10 godina svaka sezona 5-6 penala vise od Intera ste dobili, a protiv vas se sudi penal jednom u 5 mjeseci. 1998 ukradena titula, to ne mozes porec, te tvoje statistike postoje samo u tvojoj glavi. toliko o djubrentusu u ligi prvaka, 0 bodova oduvijek i zauvijek. ne spominji molim te vise nikakve statistike, sve mi je jasno.
Kenotala
@Marco_Materazzi Druze ti se bas gubis opasno. Pa nisam ja pomenuo ovogodisnju Lp, ti si. Imas obraza ismijavati Juve jer je ispao od Porta u 1/8 a tvoja ekipa bila zadnja u grupi. Pa nevedi tih 50 penala razlike za ovih 10 godina druze, samo lupas neke svoje izmisljene brojke. Juve je osvajao i kad je imao vise i kad je imao manje penala, a inter je bio daleko iza. Imas ranking od pocetka LP do danas pa mozes uporediti kako je i sa koliko uspjeha koja ekipa igrala. Druze to nisu moje statistike, to su sve podaci institucija i organizacija i sve mozes provjeriti. Vidis da ti objasnim kako ces koji podatak pronaci.
Fino alla Fine
Ko je ovaj majke ti?
Marco_Materazzi
@Fino alla Fine onaj sto ima vise uspjeha u ligi prvaka od vaseg kluba hahahaha
AmarSahin
Ovaj Cassano ni sam ne zna šta priča...
f0restinho
Što? Čovjek istinu kaže, kad je to Juve nešto uradio u lp?
AmarSahin
@f0restinho Juve bio u 7 finala, mislim da je to uspjeh...
AcMilan_rosoneriBosna
Ma ja bitno je ucestvovati
f0restinho
Pa bio , jeste uspjeh ali bitno je osvojiti lp...
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.