Čataković strijelac u uvjerljivoj pobjedi Trenčina

Evropska liga, 1. pretkolo:

Čataković strijelac u uvjerljivoj pobjedi Trenčina

Danas se širom Evrope igraju utakmice 1. pretkola kvalifikacija za plasman u UEFA Evropsku ligu.

Veliki broj golova viđen je na meču Trenčina i Torpedo Kutaisija, a jedan od strijelaca u visokoj pobjedi slovačkog tima od 5:1 bio je i Hamza Čataković. 

Pri vodstvu Trenčina od 2:1, dojučerašnji fudbaler Sarajeva je povisio prednost u 75. minuti, a do kraja utakmice Paur i Beridze su uspjeli dodatno dotući gruzijskog predstavnika za konačnih 5:1. 

Za Čatakovića, kojeg je Trenčin nedavno kupio od Sarajeva za svotu od 120.000 eura, ovo je ujedno bio i prvi službeni gol za slovački klub. 

Do uvjerljive pobjede stigao je i Kairat Almaty koji rezultatom 6:0 savladao Atlantas, Slovan iz Bratislave je sa 4:1 bio bolji od Pyunika, dok je albanski Partizani na domaćem terenu izgubio od Boteva iz Plovdiva (1:3). 

Evropska liga, 1. pretkolo: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I. Pavlodar - Dunav Ruse 1:0
K. Almaty - Atlantas 6:0
Partizani - Botev Plovdiv 1:3
Pyunik - Slovan Bratislava 1:4
Ventspilis - Valur 0:0
Trencin - Torpedo Kutaisi 5:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti