Sarajevo se razgoropadilo na Tušnju: City ne zna šta ga je snašlo, Fejzić već drugi put matiran!

Čataković i Ziljkić pogađali

Sarajevo se razgoropadilo na Tušnju: City ne zna šta ga je snašlo, Fejzić već drugi put matiran!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Sarajevo gostuje kod Tuzla Cityja u posljednjoj utakmici 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i za sada igra zaista sjajan meč. Rezultat je 0:2 nakon nepunih pola sata igre.

U 17 sati je na Tušnju počeo susret 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Sarajeva, a gosti s Koševa su sjajno otvorili utakmicu, te već vode s 0.2.

Već u četvrtoj minuti gosti su imali sjajnu šansu. Lopta je došla do Ziljkića koji je mogao odmah šutirati, no pravi potez viška, pa dolazi u težu situaciju i njegov udarac brani golman domaćina.

Četiri minute kasnije nova velika šansa za Sarajevo, ali Fejzić ponovo spašava. Ovaj put nakon udarca Oliveire.

U dvadesetoj minuti Sarajevo stiže do prednosti, a strijelac je bio Čataković. Na nekih 35 metara je uzeo loptu od Oliveire, krenuo je prema golu domaćina, sjajno se izborio za poziciju i još bolje šutirao za 0:1. 

Nije se domaćin ni oporavio od šoka, a stigao je drugi samo pet minuta kasnije. Avramovski je sjajno gurnuo loptu za Ziljkića, odbrana domaćina loše reaguje, Ziljkić izlazi sam pred Fejzića i pogađa za 0:2.

Oglasi

Vidjet ćemo šta u nastavku može domaći tim. Sigurno je da Milenko Bošnjaković mora nešto promijeniti, ako želi imati i promil šanse da njegov tim izbjegne poraz danas.

Sarajevo je na sjajnom putu da nakon poraza u prvom kolu od dobojske Sloge upiše drugi vezani trijumf, nakon što je u prošlom kolu savladano Posušje.

Početni sastavi Tuzla Cityja i Sarajeva:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Bihorac, Demimeđac, Šukilović (K), Nukić, Hadžić, Mehaović, Hodžić, Ćorić, Karjašević, Mašović.

FK Sarajevo: Šahinović, Duraković, Čataković, Vrančić, Oliveira, Šerbečić, Beganović, Soldo, Avramovski, Buljubašić, Ziljkić (K).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Čist indirekt nije sviran, ove godine će sudije pomagati Njanjajevu, Svinjskom i Bojcu.
1 3
Kakaks
Melji Rajvo
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi