Cavani: Ne upoređujte me sa Maradonom

Cavani: Ne upoređujte me sa Maradonom

Mnogo je igrača koji su prozvani novim Maradonom, a jedan od takvih je i napadač Napolija, Edison Cavani. Urugvajski ubica rekao je kako nema potrebe za tim, jer nije prikladno.

Cavani redovono rešeta protivničke mreže. Drugi je strijelac Serije A sa 22 gola iz 31 utakmice. Na prvom mjestu se nalazi Antonio Di Natale, napadač Udinesea sa 25 pogodaka.

"Poređenje sa Maradonom nema nikakvog uticaja na mene, jer je to nerealno. Diego je poseban, njega je teško kopirati. Nije prikladno upoređivati me s njim, on je bio idol i Bog ovog grada i kluba", rekao je Cavani, dodavši:

"Volio bih ostaviti trag u ovom klubu, to nije sporno, ali ne upoređujte me sa Maradonom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.