Cavani ostavio Napoli u igri

Evropska liga - grupa K

Cavani ostavio Napoli u igri

Utrecht i Napoli odigrali su u Holandiji utakmicu za pamćenje. Postignuto je šest golova, a gledaoci su mogli vidjeti mnogo preokreta tokom 90 minuta igre.

Urugvajac Edinson Cavani doveo je Napolitance u prednost nakon samo pet minuta igre. Već u narednom napadu Utrecht je izjednačio, a strijelac je bio Roon van Wolfswinkel. Isti je igrač u 28. minuti sa bijele tačke doveo domaće u vodstvo.

Golijada se nastavla u 35. minuti, kada je demouge odveo Utrecht na velikih 3:1 i tada se činilo kako je holandska ekipa na pragu pobjede. Ipak, Napoli je uzvratio.

Prvo je Cavani smanjio na 2:3 tri minute prije odlaska na odmor, a onda je sjajni Urugvajac, koji je ovo ljeto stigao u Napoli iz redova Palerma, u 70. minuti sa bijele tačke svojim trećim golom na ovom susretu donio Napoliju bod.

U drugom susretu iz ove grupe također nije bilo pobjednika. Steaua je u Bukureštu remizirala sa Liverpoolom 1:1. Redse je u prednost doveo Milan Jovanović golom u 19. minuti, da bi konačan rezultat postavio Bonfim u 61. minuti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.