Bivši saigrač o suspenziji Cavanija zbog rasizma: Ovaj svijet ide u k***c!
Foto - EPA

Herrera brani Urugvajca

Bivši saigrač o suspenziji Cavanija zbog rasizma: Ovaj svijet ide u k***c!

M. Šljivak

Edinson Cavani suspendovan je na tri utakmice i kažnjen je sa 100.000 funti zbog korištenje riječi 'crni' na društvenim mrežama.

Urugvajski fudbaler zahvalio se dugogodišnjem prijatelju na čestitci nakon sjajne utakmice protiv Southamptona i iskoristio je riječ 'negrito' - odnosno 'crni'.

Ta njegova objava je u Engleskoj proglašena rasističkom. Fudbalska asocijacija je odlučila da žestoko kazni Cavanija i on će propustiti naredne tri utakmice kluba.

U zaštitu prijatelja stao je njegov nekadašnji saigrač iz PSG-a Ander Herrera. Nakon što je čuo da je Cavani kažnjen, vezista francuskog prvaka je napisao.

"Ako su te suspendovali zbog toga, ovaj svijet ide u k***c. Ostani snažan Edi", poručio je Herrera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cavani je kaznu prihvatio bez previše problema. Samo je poručio da se izražavao onako kako i inače u životu sa prijateljem i da ne želi više da širi priču oko svega.

Urugvajac je od dolaska na Old Trafford odigrao 14 utakmica i ima učinak od četiri gola i dvije asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Siporex
Setam danas parkom sa zenom,kad odjednom iskoci crna macka i zena rece kako crna macka donosi nesrecu...nije proslo 5min dodje policija i uhapsi je zbog rasisma... I sta reci eto na sve to? Tezak i cudan vakat dosao ??
8 0
Od kada je americka glumica Meghan Markle cija je majka crnkinja udata za princa Henry Charles Albert David, od tada se postuje crna rasa i svi fudbaleri u engleskom premijersipu moraju klecati pred svaku utakmicu i time izraziti podrsku da nema mjesta rasizmu. Ja to klecanje vidim kao naklon princezi Meghan Markle i pitam se kad ce se jednom napokon zavrsiti sa tim klecanjem, jer to klecanje nece rijesiti problem rasizma, treba naravno biti ravnopravnosti medju rasama ali ne treba pretjerivati, jer doslo se je do toga da vise nesmijes upotrebiti rijec CRN ili CRNO. Nista onda nema druge nego izbaciti iz svih rijecnika rijec CRN. Kako Britanska kraljevska porodica kaze tako mora biti nema druge ??????
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi