Cavani produžio sa Napolijem

Urugvajac do 2016. na Sao Paolu

Cavani produžio sa Napolijem

Najprijatnije iznenađenje ove sezone u Seriji A, ekipa Napolija, produžila je ugovor sa prvim strijelcom ekipe, Urugvajcem Edinsonom Cavanijem.

Kako javljaju italijanski mediji, Napoli je uspio dogovoriti produženje saradanje sa sjajnim Urugvajcem do ljeta 2016. godine.

Napoli je u ljeto 2010. godine doveo Cavanija na posudbu iz Palerma, a ovaj će napadač 30. juna postati i zvanično igrač Napolija, koji je za njega Palermu platio 16 miliona eura.

Cavani je imao dogovor sa upravom Napolija da ostane na Sao Paolu do 2015. godine, ali nakon sjajne sezone u kojoj je postigao 26 golova, trećeplasirana ekipa Serije A odlučila mu je ponuditi veću platu i produženje ugovora na još jednu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.