Cavani: PSG je više od samo tri fudbalera

Urugvajac hvalio i ostatak ekipe

Cavani: PSG je više od samo tri fudbalera

Urugvajski napadač Edinson Cavani poručio je za inostrane medije da PSG ne čine samo on, Neymar i Mbappe, već da i ostali fudbaleri imaju zasluge za dobre partije ove ekipe u aktuelnoj sezoni.

Cavani je u dosadašnjem dijelu sezone postigao ukupno 17 golova, Neymar 11, a Mbappe šest. Dakle, ukupno su postigli čak 34 gola, a tek je novembar mjesec, ali Cavani je odlučio da pohvali i ostale saigrače te je poručio da im upravo oni omogućavaju toliki broj golova. 

"Mnogi ljudi govore većinom o Cavaniju, Neymaru i Mbappeu, ali ostali saigrači nam omogućavaju da radimo šta god poželimo. Ne smijemo zaboraviti naše saigrače. Od golmana do ostalih igrača, nije uspjeh samo imati dobre napadače, već cijeli tim", rekao je Cavani, pa se osvrnuo i na odnos sa Mbappeom. 

"Pokazujem mu da je fudbal taktička igra, a to će mu pomoći da postane kompletan igrač u nastavku karijere. Mislim da je taktička strana veoma važna kod svakog igrača i da pravi razliku. Van terena Mbappe je sjajna osoba. On je veoma mlad i ima još mnogo da uči, ali to je dio života", rekao je urugvajski napadač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi