Cavani: To je čudo, ali zaslužili smo
Trenutak kada je Cavani pogodio za veliko slavlje Napolitanaca

Spasitelj Napolija

Cavani: To je čudo, ali zaslužili smo

E. Škorić

Golom Edinsona Cavanija u 92. minuti, Napoli je savladao Steauu i tako se plasirao u nokaut fazu Evropske lige.

Napoli je pokušavao na sve moguće načine zatresti mrežu gostiju iz Bukurešta, no umalo da Italijani ostanu bez evropskog proljeća. Spas im je donio Edinson Cavani pogotkom u drugoj minuti sudijske nadokande.

"To je čudo. Sretan sam ponajviše zbog ovog grada koji je uvijek iza kluba. Gol posvećujem Bogu i navijačima Napolija", rekao je oduševljeni Cavani nakon utakmice i dodao:

"Stvari nisu najbolje izgledale, ali borili smo se do kraja, postigli taj gol i mislim da smo zaslužili da se kvalificiramo dalje. Steaua je igrala dosta defanzivno i bilo je teško doći do njihovog gola. Pokazali smo da se srcem sve može postići."

Na pitanje da li on počinje predstavljati novog Diega Maradona u Napoliju, odgovorio je:

"Diego je previše važan za ovaj grad. Ono što mogu reći je da elim dati sve za ove fantastične navijače."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije