Cavani u Napoliju

Iako se najavljivao u Tottenhamu

Cavani u Napoliju

Nakon što se nedavno proširila vijest da su Simon Kjaer i Edison Cavani u paketu otišli u Tottenham, niti jedan od njih dvojice nije tamo završio. Nedavno je Kjaer potpisao za Wolfsubrg, a sada je Cavani novi igrač Napolija.

Urugvajski reprezentativac, Cavani sljedeću će sezonu provesti kao posuđen igrač u Napoliju, nakon čega će potpisati trajni ugovor, a Palermo će dobiti obeštećenje od 16 miliona eura, prenose talijanski mediji.

Mnogo se špekuliralo o nastavku karijere 23-godišnjeg napadača, a najveći interes su pokazivali Wolfsburg i Tottenham, ali ipak želio je ostati u Italiji.

Cavani je na Svjetskom prvenstvu odigrao šest utakmica i postigao jedan pogodak u susretu za treće mjesto protiv Njemačke. Prošle sezone je zabio 13 golova za Palermo u 34 utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.