Veznjak Osijeka biće jedan od nosioca igre mlade reprezentacije BiH u narednim kvalifikacijama

Veznjak bh.reprezentacije uoči Azerbejdžana

Ćavar: Ova generacija ima kvalitete da napravi dodatni iskorak

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH održala je posljednji trening pred sutrašnji prijateljski duel protiv selekcije Azerbejdžana, koji će se igrati u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Svi igrači su spremni za sutrašnji duel, sem Vedrana Vrhovca, koji je zbog povrede napustio trening kamp reprezentacije. Jedan od igrača, koji će biti nosioci reprezentacije u narednim kvalifikacijama je i mladi veznjak Marijan Ćavar, koji je i prošle kvalifikacije bio standardan u ekipi Vinka Marinovića.

Ovaj nogometaš Osijeka nada se da će sutra reprezentacija odigrati dobar meč, te da će se novi igrači dobro uklopiti u filozofiju igre, koju preferira stručni štab ove selekcije.

"U ponedjeljak smo se okupili ovdje u Zenici, nova generacija nogometaša sigurno da ima kvalitete i vjerujem da je spremna da napravi nešto više. U prošlim kvalifikacijama falilo je i malo sreće, ali vjerujem da ova generacija ima šanse da napravi dodatni iskorak", ističe Ćavar.

Sutrašnji protivnik je veoma dobar tim, a zajedno sa još par nogometaša predvodiš ovu novu generaciju nogometaša

"Sigurno da se radi o dobrom protivniku, Azerbejdžan je solidna ekipa, ali mislim da je najvažnije je da mi gledamo sebe i svoju igru. Spreman sam zajedno sa nekoliko starosjedioca ovdje pomognemo ovim mlađim i novim igračima da se dobro uklope u ovu selekciju i da spremni dočekamo početak kvalifikacija", kazao je Ćavar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi