Cazorla bio na korak od  dolaska u Spurse
Foto:EPA

Sve je bilo dogovoreno

Cazorla bio na korak od dolaska u Spurse

S. Bošković

Harry Redknapp otkrio je da je Tottenham Hotspur bio blizu da dovede Santija Cazorlu i to dvije godine prije nego što je otišao u Arsenal.

Španski veznjak na Emirates je stigao iz Malage 2012. godine za 15 miliona funti. Ipak, Redknapp je priznao da je kao trener Spursa bio zainteresiran za dovođenje Cazorle na White Hart Lane. 

"Santi Cazorla je gotovo bio igrač Tottenhama prije nego što se pridružio Arsenalu 2012. godine. Bio je odličan protiv nas kad je igrao u Villarrealu 2010. godine. Sedam dana kasnije otišao sam da ga gledam, a onda sam pregovarao sa Villarrealom", rekao je trenutačni trener QPR-a, te dodao:

"Santi je želio doći. Bio je sretan zbog dolaska u Spurse, ali pregovori nisu uspjeli. Sve je bilo dogovoreno, ali nešto se desilo između Tottenhama i Villarreala. To je bio transfer koji se trebao i koji se morao realizirati. Na kraju je to bio još samo jedan neuspjeli transfer".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cazorla je postigao 27 pogodaka u 156 utakmica za Arsenal u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.