Čech: Motivacija je ista kao i prije 15 godina

Došao u Arsenal

Čech: Motivacija je ista kao i prije 15 godina

Edmir Škorić

Petr Čech od jučer je i zvanično golman Arsenala, u koji je došao iz Chelseaja.

Češki golman prešao je na Emirates kako bi mogao redovno da brani, obzirom da je u Chelseaju izgubio mjesto povratkom Thibauta Courtoisa.

“Gladniji sam nego ikad prije, a sada sam motivisan da osvojim trofeje isto kao i prije 10 ili 15 godina, kada sam bio dječak”, kazao je Čech za službenu stranicu Topnika.

“Vjerujem da će Arsene Wenger pronaći tim koji želi da bude uspješan i koji želi da bude među najboljima u Evropi. Dopada mi se ovaj projekat, mislim da će biti uzbudljivo i dobro”, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Bilo je veoma teško odlučiti se na odlazak, ali prošle godine sam shvatio da je ovo faza moje karijere kada ne želim da sjedim na klupi. Želim igrati, želim biti na golu i pomagati svom timu od sedmice do sedmice”, kaže Čech.

Sjani golman je u Chelsea stigao 2004. godine iz francuskog Rennesa, a za Plave je branio 333 utakmice. Od 2002. godine je neizostavan na golu češke reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.