Cedevita bolja od Sparsa

Cedevita bolja od Sparsa

A. Beganović

Juniorska momčad Sparsa poražena je od Cedevite (69:67) na otvaranju euroligaškog kvalifikacijskog turnira u L'Hospitaletu.

U prvom poluvremnu mladi košarkaši bh. predstavnika bili su nešto bolji, pa su na odmor otišli sa prednošću od 6 poena, da bi početkom trećeg perioda poveli sa 50:41.

Međutim, Cedevita se serijom od 9:0 vraća u igru i u završnicu ulazi sa vodstvom 68:56. Mladi bh. košarkaši nisu se predavali, no na kraju su ipak poraženi.

Kod Sparsa najboilji je bio Nedim Buza sa 15 poena i 13 skokova, dok je kod Cedevite Bundović sa 19 poena bio bolji od ostalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.