Cedevita dovela novo pojačanje

Cedevita dovela novo pojačanje

D. Rakanović

Cedevita je dan nakon pobjede protiv FMP-a na startu ABA lige dovela novo pojačanje.

S aktuelnim prvacima Hrvatske u subotu je i službeno višegodišnji ugovor potpisao 205cm visoki Nik Slavica, koji bi ekipi Jure Zdovca trebao pomoći na krilnim pozicijama.

Slavica je prošao omladinske kategorije Cibone, a u tom klubu kasnije je prešao i u seniore, s tim da je jednu sezonu proveo i na posudbi u Zrinjevcu.

Slavica je Cibonu napustio u martu 2017. Dotad je u sezoni 2016./2017., gledajući sva takmičenja zajedno, u prosjeku postizao 9.43 poena, 4.43 skoka i 1.1 asistenciju za 19.2 min. po utakmici.

S obzirom da je igrao za Cibonu, o Cedeviti zna puno.

"Sigurno znam. Cibona i Cedevita su veliki gradski rivali. Došlo je vrijeme da se pridružim najboljem hrvatskom klubu i nadam se da ću dobiti priliku da dam sve od sebe na treninzima i na utakmicama", izjavio je Slavica.

Nik je s Cedevitom uoči početka ove sezone bio na pripremama na Rogli, a kasnije je u Turskoj trenirao s Fenerbahčeom. Tako da neće doći nespreman.

"Spreman sam. Samo čekam da dobijem povjerenje trenera, da dobijem minute i da se pokažem u košarkaškom svijetu da vidimo što mogu."

Poznato je da si ti igrač velikog potencijala. Misliš li da ćeš u Cedeviti doći na onu stepenicu na koju objektivno svi misle da možeš?

"Naravno, ja ću dati sve od sebe na treninzima. Trenirat ću i prije treninga i nakon, samo da pokažem što mogu", rekao je Slavica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi