Cedevita dovela novog Amerikanca

Novo pojačanje za ekipu Jurija Zdovca

Cedevita dovela novog Amerikanca

D. Rakanović

Cedevita je angažovala još jedno još jedno pojačanje za predstojeću sezonu, a radi se o vrhunskom šuteru Amerikancu Kevinu Murphyju. 

On može igrati na pozicijama beka i niskog krila. Murphy na pripreme Cedevite stiže iz kineskog kluba Guangxi.

Murphy je pohađao sveučilište Tennessee Tech, a nakon svoje četvrte NCAA sezone na draftu je 2012. godine izabran od strane Utah Jazza kao 17. pick druge runde.

U NBA ligi odigrao je 17 utakmica, a u ljetnim NBA ligama tijekom karijere nastupao je za Utah, Golden State, Los Angeles Lakerse, Charlotte i Orlando. Najviše je vremena proveo u razvojnoj NBA ligi. Tu je igrao za Reno Bighornse, Idaho te Grand Rapids Drive.

U prošloj sezoni za već spomenuti Grand Rapids Drive je u 45 utakmica u prosjeku bilježio 23 poena, 6 skoka i 1,5 asistenciju za 34 minute po utakmici, a pritom je po susretu zabijao 3,16 trojki uz 41,5% šuta za tri poena. 

Što se tiče Murphyjeve internacionalne karijere, u Europi je igrao za Strasbourg u Kini za Zhejiang Guangsha, a u Japanu za Hitachi Sun Rockers. Sa Strasbougom je ujedno iskusio igranje u Euroligi. 

Prethodno su ovog ljeta u Cedevitu stigli Roko-Leni Ukić, Ivan Ramljak, Will Cherry,  Andrija Stipanović, i Demetris Nichols. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi