Cedevita dovela veliko pojačanje iz Panathinaikosa

Nichols se pridružio Musi

Cedevita dovela veliko pojačanje iz Panathinaikosa

KK Cedevita iz Zagreba je danas predstavio još jedno veliko pojačanje za sezonu 2017/2018.

Član hrvatskog prvaka postao je Demetris Nichols, 32-godišnji Amerikanac koji je u Cedevitu stigao iz Panathinaikosa.

Nichols je košarkaš sa bogatim iskustvom a vrhunac evropske karijere imao je u pretprošloj sezoni kada je osvojio Euroligu sa ekipom CSKA iz Moskve.

U dosadašnjoj karijeri Nichols je u NBA ligi ukupno odigrao 18 utakmica. U sezoni 2007./2008. upisao je tri nastupa za Cleveland Cavalierse i 11 nastupa za Chicago Bullse, a u sezoni 2008./2009. ubilježio je po dva nastupa za Chicago Bullse i New York Knickse.

U prošloj sezoni je Nichols u Euroligi odigrao 32 utakmice uz prosjek od 3.8 poena i 2.3 skoka za 15:18 min, a u Prvenstvu Grčke bio je na prosjeku od 6.14 poena, 2.29 skokova i 1.43 asistencije za 17.2 min.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi