Cedevita ide na Gran Canariju, Bayern protiv Valencije

Poznati parovi osmine finala Eurocupa

Cedevita ide na Gran Canariju, Bayern protiv Valencije

Košarkaški Eurocup je stigao do nokaut faze takmičenja, poznato je 16 ekipa koje su se plasirale u osminu finala. Najbrojnije ekipe su ruske (Lokomotiv Kuban, Khimki Moscow Region, Zenit St.Petersburg, Unics Kazan).

Po dva predstavnika imaju Turska (Banvit i Pinar Karsiyaka), Španija (Gran Canaria, Valencia), Italija (Virtus, Cantu), Njemačka (Bayern, Brose Baskets), dok po jedna ekipa stiže iz Poljske (Turow), Hrvatske (Cedevita), Litve (Lietuvos Rytas) i Francuske (Paris Levallois).

Tri ekipe su drugi krug završile bez poraza. To su Bayern, Lokomotiv Kuban i Pinar Karsiyaka. Turski Banvit je u gostima razbio Sassari 72:89, Davis i Mejia su ubacili po 16 poena, Dragičević i Simmons po 15. Omjer u skoku je bio na strani turske ekipe 38:26. Cantu je na svom parketu zahvalujući prije svega Johnson - Odomu (21) i Abassu (12) koji su bili glavni kreatori pobjede nad Paokom 78:70.

Gordićeva Cedevita je poražena kući od ruske ekipe Krasny Oktyabr 92:101, pa će u osmini finala igrati protiv Gran Canarie. Gordić je bio ubjedljivo najbolji u svojoj ekipi sa 17 poena za 27 minuta koliko je proveo na parketu.

Parovi osmine finala
Unics Kazan - FoxTown Cantu
Gran Canaria Las Palmas - Cedevita Zagreb
Virtus Rome - Banvit Bandirma
Khimki Moscow Region - Zenit St.Petersburg
Bayern Munich - Valencia Basket
Turow Zgorzelec - Paris Levallois
Pinar Karsiyaka - Lietuvos Rytas
Lokomotiv Kuban - Brose Baskets Bamberg

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.