Cedevita na Final Fouru Eurocupa
Draper je opet bio raspoložen

Cedevita je mnoge iznenadila

Cedevita na Final Fouru Eurocupa

M. Maksimović
Teme:

Na završnom Final Four turniru košarkaškog Eurocupa 16.aprila u Trevisu, igrat će Unics Kazana - Cedevita odnosno Cajasol Sevilla - Benetton.

Najveće iznenađenje u ovom društvu je definitivno ekipa Cedevite koju je iskusni Aco Petrović sjajno posložio.Prije početka sezone, pojavila se mogučnost udruživanja Cibone i Cedevite, što su u ''Tornju'' odbacili i danas imamo Cedevitu koja je na Final Fouru Eurocupa i Cibonu koja je na dnu Lige za prvaka.

Cedevita je u Madridu branila +9 iz prve utakmice, a na kraju je prošla sa ukupnih plus 18. Većim dijelom utakmice gosti iz Zagreba su držali rezultat pod kontrolom, iako je Estudiantes u par navrata zaprijetio stvorivši prednost od pet-šest poena razlike.Četiri minute prije kraja Estudiantes je hvatao -2, ali je Cedevita serijom 5:0 riješila sve dileme.Bracey Wright je utakmicu zaključio sa 24 poena, 11 skokova, dok je Vedran Vukušič dodao 15, Dontaye DRaper 13.Kod Estudiantesa niti jedan igrač nije odskakao, po 12 poena su ubacili Hernand Jasen i German Gabriel.

Unics je kao domaćin u revanš susret protiv Caserte ušao sa šest poena prednosti, međutim malo je nedostajalo da se stvaru zakoplikuju po domaći sastav.Imao je Unics velikih 41:25, odnosno 46:31, ali gosti nisu posustajali. Tri minute prije kraja Eric Williams pogađa za 71:74, ali završnica pripada domaćem sastavu, Maciej Lampe i Vladimir Veremeenko konačno lome otpor gostiju za 79:77.Lampe je odigrao veliku utakmicu sa 31 poenom  16 skokova, 17 je na svom kontu imao Marko Popović. Kod Caserte vrijedi izdvojiti Jumaine Jonesa sa 23 poena.

Budivelnik se časno oprostio nakon - 18 iz prve utakmice.Ikovlev i Spencer su vodili Budivelnik do pobjede. Kod rasterećene Seville, 15 poena je postigao Txemi.Benetton je do Final Foura razbio Goettingen 84:62.Odličan je bio Devin Smith sa 22 poena, u poraženoj ekipi 25 je ubacio Dwayne Anderson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.