Cedevita poražena na otvaranju

Eurokup, 1. kolo

Cedevita poražena na otvaranju

Edmir Škorić
Teme:

Večeras su odigrane skoro sve utakmice 1. kola Eurokupa za košarkaše.

Cedevita je u svom debiju poražena od Hapoela Galil Gilboe rezultatom 83:92. U drugoj utakmici grupe D, Aris BSA je sa 88:75 bio bolji od Azovmash Mariupola. Estidantes je savladao PAOK (88:77).

Berlinska Alba, rezultaotm 86:74, slavila je na gostovanju kod Anwil Wloclaweka, iako su domaći bili bolji na poluvremenu.

Češki prvak Nymburk je ugostio Cajasol, a na kraju su trijumfovali gosti iz Seville (77:93). U jednoj dosta tijesnoj utakmici, odigranoj u Groningenu, istoimenom domaćinu je nedostajao jedan koš protiv Galatasaraya. Gosti iz Istanbula slavili su 65:66. Treviso je, pak, bio bolji od Roanne (67:61).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti