Cedevita poražena, solidne partije Stipanovića i Muse
Foto: Twitter/KKCedevita

Eurocup, 5. kolo

Cedevita poražena, solidne partije Stipanovića i Muse

Cedevita je u okviru petog kola Eurokupa gostovala u predgrađu Pariza gdje je odmjerila snage sa ekipom Levalloisa, a domaćini su na kraju slavili rezultatom 91:81.

Gosti iz Zagreba su, ipak, nešto bolje otvorili susret, pa su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 23:16.

U drugom periodu, ipak, nešto ozbiljnija igra domaćih, koji uspijevaju stići i do prve prednosti. Međutim, Cedevita pravi seriju i odlazi na odmor s prednošću od tri poena.

Drugo poluvrijeme donosi neizvjesnu košarku, a na konačni rasplet se čekalo do zadnje četvrtine.

Levallois igra puno bolje u četvrtom periodu, pa ubrzo stiže i do vodstva od šest poena razlike. Cedevita se pokušala vratiti, došli su Zagrepčani i do minimalnog vodstva, ali su domaći do kraja bili bolji i na kraju slavili pobjedu. Možda i najvažnije poene za Levallois je postigao Ware, koji je 50 sekundi prije kraja pogodio izuzetno težak šut za prednost 86:81, što je u konačnici bilo dovoljno za mirnu završnicu njegove ekipe.

U redovima Levalloisa najefikasniji su bili Remy Lesca i Klemen Prepelič sa po 21 poenom, dok je Ware dodao 14.

Najefikasniji u ekipi Cedevite je bio Demetris Nichols koji je ubacio 19 poena. Dobar je bio i Andrija Stipanović sa 15 poena i šest skokova, a solidnu partiju je pružio i Džanan Musa ubacivši 10 poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi