Cedevita povela 2:0, Nurkić večeras ubacio devet poena

Cedevita bolja od Cibone

Cedevita povela 2:0, Nurkić večeras ubacio devet poena

Edmir Škorić

Košarkaši Cedevite ostvarili su i drugu pobjedu nad Cibonom u finalnoj seriji dodigravanja za hrvatskog prvaka.

Cedevita je sa 84:76 slavila pred svojim navijačima u prvom susrestu finalne serije, a u drugom je sa 69:61 bila bolja od Cibone.

Gosti su nakon prve četvrtine vodili 15:14, a na poluvremenu su imali plus pet (32:37). Do kraja je Cedevita uspjela sačuvati prednost, te doći do 2:0 u finalnoj seriji. Cedevita će kući igrati u trećoj utakmici i ako pobijedi, osvojit će titulu.

Nolan Smith je sa 19 poena predvodio goste, dok je Zubčić ubacio 11. Naš reprezentativac Jusuf Nurkić ubacio je devet poena uz četiri skoka.

U sastavu Cibone Dario Šarić je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je Blassingame ubacio 13. Rozić je meč završio s 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.