Cedevita u finalu i Evropskoj ligi

Prvenstvo Hrvatske

Cedevita u finalu i Evropskoj ligi

O. Lekić

Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale doigravanja prvenstva Hrvatske nakon pobjede 92:80 (24:20, 24:20, 23:23, 21:17) nad Cibonom u odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici odigranoj u punoj dvorani "Sutinska vrela" u Podsusedu.

Cedevitu su predvodili Andrija Žižić sa 21 i Damjan Rudež sa 17 koševa, dok su Bojan Bogdanović sa 26 i Leon Radošević sa 23 ubačaja bili najbolji kod Cibone.

Cedevita je po prvi put u klupskoj povijesti izborila nastup u finalu prvenstva Hrvatske, a suparnik će joj biti Zagreb CO koji je ranije s 2:0 izbacio Zadar.

Niti jedan od ta dva kluba dosada nije osvajao naslov hrvatskog prvaka, a Cedevita je plasmanom u finale izborila i nastup u Evropskoj ligi.

Finalna serija igra se na tri dobivene utakmice, a prednost domaćeg terena u eventualnoj petoj utakmici imat će Cedevita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije