Cedevita u Madrid s devet poena prednosti

Cedevita u Madrid s devet poena prednosti

Teme:

Večeras su odigrane prve utakmice četvrtfinala Eurocupa za košarkaše. Pred revanš mečeve naredne sedmice određenu dozu mira ima samo Joan Plaza čiji je Cajasol sa sigurnih 67:49 savladao Budivelnika.

U redovima momčadi iz Seville bolji od ostalih bili su Txemi Urtasun sa 15 poena, Tariq Kirksay sa 11 poena i 8 skokova, te Mindaugas Katelynas sa 14 poena. Kod ukrajinske momčadi su najbolji bili Billy Keys i Lamayne Wilson sa po 11 poena.

Cedevita ća u Madrid kod Estudiantes na revanš otići sa devet poena prednosti (90:81), a najzaslužniji za to su Damjan Rudež, koji je ubacio 21 poen, i Dontaye Draper, koji je dodao 20. Nik Caner je sa 19 poena i 11 skokova bio najbolji kod poražene momčadi.

Odličan rezultat pred revanš je ostvario i Unics iz Kazana koji je slavio u gostima kod Caserte sa 90:84. Veremeenko je sa 30 poena i 12 skokova odigrao sjajnu utakmicu, dok su kod poražene momčadi najbolji bili Eric Williams sa 22 poena i Jumaine Jones sa 18 poena i 9 skokova.

Goettingen i Benetton će revanš utakmicu u Trevisu početi sa nule, jer je njihov večerašnji dvoboj završio rezultatom 66:66. Alessandro Gentile je sa 22 poena i 7 skokova bio prvo ime Benettona, dok je kod Goettingena bolji od ostalih bio Mike Scott sa 15 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.