Cedevita uspješno otvorila seriju

Polufinalna serija u Hrvatskoj

Cedevita uspješno otvorila seriju

U izuzetno nervoznoj, prvoj utakmici polufinalne serije između Cedevite i Cibone u Sutinskim vrelima, u finalu prije finala, Cedevita je bila bolja od Cibone i rezultatom 75:72 povela u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Nakon što je Zagreb u prvoj utakmici polufinala play-offa iznenadio Zadar u Jazinama (79:98), večeras je odigrana još jedna utakmica ovog dijela takmičenja u kojoj je Cedevita ugostila Cibonu u njihovoj prvoj utakmici doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske.

Očito je da se između ove dvije ekipe stvara veliki rivalitet, ukoliko već nije i stvoren. Tehničke greške oba trenera, Ace Petrovića i Joke Vrankovića, uz jednu nadasve neizvjesnu i borbenu utakmicu samo su potvrda toga. Ulog je velik, prvo mjesto donosi Euroligu.

Cibona je mnogo bolje otvorila utakmicu i na početku povela 13:6. Sav ostali tok utakmice dešavao se u razmjenama vodstva i sa jedne i sa druge strane. Kada se ušlo u neizvjesnu završnicu kod rezultata 73:72 za Cedevitu, Bogdanović pravi prekršaj nad Baždarićem koji oba slobodna bacanja iskorištava. Sve se to dešavalo 16 sekundi prije kraja utakmice. Bogdanović je imao priliku da šutem za tri poena donese Ciboni produžetak, međutim lopta nije ni dohvatila obruč.

Kod Cedevite najprecizniji je bio Draper sa 20 poena, dok su se kod Cibone istakli Bogdanović i Zupčić koji su postigli po 17 koševa. Zupčić je imao i 10 uspješnih skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.