Čedomir Vitkovac MVP prvog kola TOP 16 faze Eurocupa

Igrač Budućnosti najbolji u prvom kolu TOP 16 faze

Čedomir Vitkovac MVP prvog kola TOP 16 faze Eurocupa

Čedomir Vitkovac košarkaš podgoričke Budućnosti najbolji je igrač prvog kola TOP 16 faze Eurocupa. 

Vitkovac je vodio Budućnost do pobjede nad ruskim Triumphom, 90:69. Vitkovac je postigao 24 poena, a pritom je za dva poena gađao 7-12, uspio je izvući deset prekršaja od protivnika, te je gađao 7-8 sa linije slobodnih bacanja. Košarkaš Budućnosti skupio je još 12 skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu. Sve to mu je donijelo index učinak 40. 

 

Vitkovac je tako izjednačio učinak Nanda De Coloa, Hrvoja Perića i Dariusa Washingtona koji su imali isti učinak u ovoj fazi takmičenja. Bolji od Vitkovca samo su Devin Smith, index učinak 47, te Torin Francis koji je u ovoj fazi takmičenja imao učinak 44. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.