Čeferin žestoko napao Bobana: "Da je sačekao njegovo plakanje ne bi imalo smisla..."
FOTO: EPA

Odlučio je da mu odgovori

Čeferin žestoko napao Bobana: "Da je sačekao njegovo plakanje ne bi imalo smisla..."

Esmer Oštraković

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin danas je potvrdio da se neće ponovo kandidovati za ovu dužnost 2027. godine.

Odluka je donesena samo dvije sedmice nakon što su svjetlo dana ugledale trzavice između Slovenca i Zvonimira Bobana. Upravo Hrvat je donedavno bio jedan od glavnih suradnila Čeferina. Stvari su se iznenada promijenile i Boban je odlučio da je vrijeme za odlazak.

Na današnjem kongresu UEFA-e Čeferin je iznio svoje razloge zbog kojih se neće ponovo kandidovati.

"Umoran sam od samoprozvanih moralnih autoriteta koji su moralni dok se to ne kosi sa njihovim ličnim interesima", rekao je Čeferina aludirajući naravno na Bobana.

"Reći ću samo dvije rečenice za te samoprozvane moralne autoritete. Znate vi dobro o kojoj osobi govorim i ne zaslužuje moj komentar. Ljudi koji ga znaju će sami da donesu sud o tome.

Oglasi

Evo jedna rečenica o njegovom patetičkom kriku o moralnosti. Bio je jedna od rijetkih osoba koja je znala da se neću kandidovati 2027. godine. Kada je sznao da ću to objaviti nakon Kongresa odlučio se za svoje narcisoidno pismo.

Nije mogao da sačeka jer onda njegovo plakanje ne bi imalo smisla. Sada razmislite čije su lične ambicije u pitanju. Čija moralnost je u pitanju? Sretan sam što sam napokon mogao da objasnim sve, dobro je da sve nisam rekao ranije", kazao je Čeferin za Telegraph.

Sa druge strane Boban nema namjeru da komentariše izjave koje je dao Čeferin.

Legendari Boban bio je glavni operativac UEFA-e i jedan od glavnih saradnika Čeferina. Ipak nije mogao da, kako on kaže, pređe preko Čeferinovog pokušaja da na vlasti ostane duže nego što treba.

Krajem prošle godine Čeferin je radio na promjenama Statuta UEFA-e koje bi mu omogućile četvrti mandat.

Njegov aktuelni mandan kao predsjednika UEFA-e ističe 2027. godine i nema se više pravo kandidovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi