Čeferin nema ništa protiv da se promijeni sistem završnice takmičenja: Otkrili smo nešto novo...
Foto - EPA

Prvi čovjek UEFA

Čeferin nema ništa protiv da se promijeni sistem završnice takmičenja: Otkrili smo nešto novo...

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin govorio je o eventualnoj promjeni sistema završnice klupskih takmičenja.

Završnica Evropske lige i Lige prvaka donijela je dosta uzbuđenja i efikasan fudbal, a Čeferin vjeruje da bi u budućnosti mogli gledati upravo ovakav sistem takmičenja.

"Sada smo bili primorani da napravimo ovakvu završnicu, ali otkrili smo nešto novo. Sigurno je da ćemo razmisliti o ovakvom formatu u budućnosti", rekao je Čeferin.

Prvi čovjek UEFA tvrdi da ovakav sistem donosi efikasniji fudbal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako je jedna utakmica i jedan tim postigne gol, drugi mora juriti izjednačenje. U sistemu sa dvije utakmice uvijek ima vremena i u narednom meču. Međutim, moramo razmišljati i o tome da bismo onda imali manje utakmica i to bi promijenilo određene stvari sa nosiocima prava prijenosa. O tome ćemo razgovarati kada se ova luda situacija okonča", rekao je Čeferin.

Trenutni sistem takmičenja se ne može mijenjati do sezone 2024/2025.

Top Komentari

zvjezdan10
Kvalitetnije tekme ovako definitivno, i ono što je najbitnije da i slabiji timovi imaju šanse u jednom meču, u 2 meča praktično teško da bi gledali ovogodišnje rezultate.
5 0
felix__27
Nikad vi necete izbaciti 2 utskmnice.... Mnogo para od TV prenosa bi izgubili a vi postojite i zivite za pare! Kvalitet nogometa odavno vam nije važan.. Pogledaš utakmnicu bilo koju iz 2000 godine i sada,nebo i zemlja! Nema žestine,nema vatre nema ničega... Samo Var laži i prevare!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi