Čeferin se spreman kladiti u milion dolara da će se Euro održati narednog ljeta

'Virus neće trajati zauvijek'

Čeferin se spreman kladiti u milion dolara da će se Euro održati narednog ljeta

Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin ubjeđen je kako će se Evropsko prvenstvo održati narednog ljeta.

Podsjetimo, Euro 2020 bio je planiran za ovo ljeto, ali zbog pandemije koronavirusa pomjeren je prije nekoliko sedmica za ljeto 2021.

Od tog trenutka stvari su se u svijetu stabilizirale kada je u pitanju pomenuti virus, ali neke naznake kažu da bi moglo doći do drugog ili trećeg talasa te da sportska takmičenja nisu i neće biti sigurna prije pronalaska vakcine.

Ipak, Čeferin se ne brine za narednu godinu i na pitanje da li bi se smio kladiti u milion dolara da će Euro biti održano narednog ljeta odgovorio je potvrdno.

"Da, bih. Ne znam zašto ne bih. Ne mislim da će ovaj virus trajati zauvijek. Mislim da će završiti prije nego što ljudi misle", poručio je Čeferin.

Podsjetimo da je on također iznio očekivanja da će se publika vrlo brzo vratiti na stadione.

"Spremni smo da ispratimo sve preporuke, ali sam potpuno uvjeren da će se dobri stari fudbal s navijačima vratiti veoma brzo", kazao je on.

Također, dodao je i to da noću teško spava jer će UEFA zbog cijele situacije izgubiti milione i milione eura.

Svemu dodajmo da se fudbal u Evropi polako diže iz mrtvih. Bundesliga i Cvajta su već počele minulog vikenda, dok su klubovi u nekim drugim jačim ligama poput Serije A, La Lige ili Premiershipa počeli trenirati i očekuje se i nastavak tih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi