"Uvjeren sam da se uskoro vraća dobri stari fudbal s navijačima na tribinama"
Foto - EPA

Čeferin optimističan

"Uvjeren sam da se uskoro vraća dobri stari fudbal s navijačima na tribinama"

Midhat Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin smatra da će se navijači veoma brzo vratiti na tribine.

Evropske lige se polako vraćaju, ali stadioni izgledaju pusto bez navijača. Ipak, prvi čovjek krovne kuće evropskog fudbala je uvjeren da ćemo uskoro ponovo vidjeti navijače na utakmicama.

"Situacija je ozbiljna, ali sada smo mnogo oprezniji. Znamo više o virusu nego ranije, a generalno sam veoma optimistična osoba i ne volim apokaliptičke tvrdnje o drugom, trećem ili petom talasu", rekao je Čeferin za The Guardian i nastavio je:

"Spremni smo da ispratimo sve preporuke, ali sam potpuno uvjeren da će se dobri stari fudbal s navijačima vratiti veoma brzo", istakao je predsjednik UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najavio je i moguće uvođenje dodatnih mjera u svijetu fudbala kao što je plaćanje takse na luksuz, odnosno plaćanje 'penala' za svaki potrošeni milion iznad granice dozvoljenog.

"Razmatramo kako poboljšati pravila i kako se prilagoditi novim uslovima. Razmišljamo o nekoj vrsti poreza na luksuz. Ima mnogo ideja, ali u ovim vremenima ne razmišljamo previše o tome", istakao je Čeferin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi