Čeh ostaje u Arsenalu

Rosickom novi ugovor

Čeh ostaje u Arsenalu

Tomas Rosicky na pragu je potpisivanja novog ugovora s Arsenalom, budući da mu postojeći ističe krajem sezone.

Češki fudbaler bi se tako obavezao na dvogodišnju ili trogodišnju vrijednost Arsenalu, za koji je od 2006. odigrao 75 utakmica.

U London je doveden kao veliko pojačanje iz Borussije Dortmund, u kojoj je nosio i kapitensku traku. Ranije je nosio dres praške Sparte.

Ipak, česte ozljede su ga spriječile da pokaže sve što zna, ali mu je Wenger ipak odlučio ukazati povjerenje i zadržati ga Emiratesu. Po novom ugovoru, igrač će imati ista primanja kao i dosad. Tomas Rosicky je za reprezentaciju svoje zemlje odigrao 69 utakmica i 19 puta bio strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.