Čejvanović tri godine u Rijeci

Nakon pola godine neizvjesnosti

Čejvanović tri godine u Rijeci

Adnan Beganović

Nekadašnji igrač Slobode, Kenan Čejvanović, nakon svojevrsnog probnog rada od šest mjeseci u Rijeci, potpisao je s ovim hrvatskim prvoligašem trogodišnji ugovor.

Hrvatski mediji navode da je najveći problem oko potpisivanja ugovora zapravo bio odštetni zahtjev Kenanovog menadžera, a koji je prema dogovoru postignutom prošle zime trebao iznositi 80.000 eura. No, navodno da je i to rješeno te će Rijeka prema tvrdnjama hrvatskih medija proći mnogo „bolje“.

„Sve smo dogovorili. Kenan ostaje u Rijeci još tri godie. Odšteta? Neka to ostane poslovna tajna“, rekao je predsjednik prvoligaša s Kantride.

Hrvatski mediji također navode da je dugoročni ugovor sa nekadašnjim povremenim mladim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, potpisan na insistiranje trenera Roberta Rubčića, koji o Čejvanoviću ima jako dobro mišljenje.

„To je pravi posao. Rijeka od Čejvanovića može dobiti jako puno. Riječ je o dobrom igraču koji uz mnogo rada može napraviti dobru karijeru“, rekao je Rubčić za hrvatske medije.

Svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorm nije krio ni Čejvanović koji je istakao:

„Drago mi je da trener i svi ostali imaju tako lijepo mišljenje o meni, što ću, vjerujem, svojim igrama i radom i opravdati. Iskreno, nije mi bilo lako ovih mjeseci trenirati i igrati, a da istodobno ne znam svoj status. Sada se mogu čiste glave fokusirati na svoj posao. Drago mi je da je sve konačno završeno“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.