"Čekaj sine, koliko ti je godina? Ništa te nedavna tragedija nije naučila?"

Zlatko Zahovič napao novinara na presici

"Čekaj sine, koliko ti je godina? Ništa te nedavna tragedija nije naučila?"

E. Škorić

Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič imao je svoj mali šou nakon poraza od Krškog.

Maribor je doživio dva uzastopna domaća poraza, prvo od Domžala, pa od Krškog i slovenački prvak sada već ozbiljno zaostaje za ljubljanskom Olimpijom.

Novinar Dejan Mitrović upitao je Zahoviča o broju gledatelja na stadionu, odnosno je li razočaran što je meč pratilo svega 1500 ljudi.

“Ti samo hoćeš provocirati. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao obiteljsku tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali rekao bih da nije”, izjavio je Zahovič novinaru kojem je nedavno tragično preminuo otac.

“Nemam se razloga ispričati. Ispričat ću se kada to bude potrebno, a sada to nije slučaj. Riječi koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam svoju obitelj, Maribor, koju volim”, izjavio je Zahovič.

Novinar Mitrović smatra da je postavio normalno pitanje.

“Mislim da sam postavio normalno pitanje, a tragedija koja mi s dogodila me teško pogodila, pa mi je sve to bilo prilično bolno”.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi