Čekićari razbijeni u Nottinghamu

Nottingham izbacio West Ham

Čekićari razbijeni u Nottinghamu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Nottingham Foresta plasirali su se u četvrto kolo FA Kupa nakon što su danas na svom terenu razbili West Ham s 5:0.

Do vodstva je domaći tim stigao nakon 12 minuta igre. Dosuđen je penal za Forest, a precizan izvođač je Djamal Abdoun za vodstvo od 1:0.

Pokušao je West Ham preko Morrisona u 24. minuti, ali je Darlow bez problema odbranio njegov udarac. Uzvratio je na drugoj strani Lascelles, ali je i golman Čekićara Adrian dobro odbranio.

Potom je Nottingham imao prilike preko Halforda i Lansburyja, ali se na odmor otišlo vodstvom Nottinghama od 1:0.

U nastavku su Čekićari potpuno razbijeni. Glavna zvijezda u drugom poluvremenu je bio Jamie Peterson, koji je za samo 14 minuta postigao hat-trick.

Svoj prvi gol za vodstvo Nottinghama od 2:0 Peterson je postigao u 65. minuti susreta, da bi potom sa još dva pogotka u 71. i 79. minuti potopio Čekićare u ovom susretu.

Konačnih 5:0 postavio je Andy Reid u prvoj minuti nadoknade.


Goal Abdoun - Nottingham 1-0 West Ham - 05-01... by The-Best-Games


Goal Paterson - Nottingham 2-0 West Ham - 05-01... by The-Best-Games


Goal Paterson - Nottingham 3-0 West Ham - 05-01... by The-Best-Games
Goal Paterson - Nottingham 4-0 West Ham - 05-01... by The-Best-Games
Goal Matthew Reid - Nottingham 5-0 West Ham... by The-Best-Games

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.