Čelica: Nadam se da nećemo pregoriti u velikoj želji

Lijevi bek našeg nacionalnog tima

Čelica: Nadam se da nećemo pregoriti u velikoj želji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Kataru se sprema za Svjetsko prvenstvo koje počinje sredinom januara u Dohi. 

Naš nacionalni tim odigrao je tri prijateljska susreta u Kataru, a sada slijedi završni dio priprema za napore koji nas očekuju. Duško Čelica ističe kako je najvažnije da je zdravstveni bilten odličan. 

"Jako smo zadovoljni urađenim na pripremama do sada. Raduje me što smo svi zdravi. Fizička forma je na odličnom nivou, tu ćemo odraditi još malo treninga i doraditi što treba, isto važi i za tehnički dio treninga," kaže Čelica i dodaje: 

"Uslovi su fantastični, polako se privikavamo na klimu. Sutra se selimo u drugi hotel u kojem ćemo se odraditi drugi dio priprema. Jedva čekamo početak Svjetskog prvenstva i sve će zavisiti od te prve utakmice sa Iranom," kaže Čelica.

Lijevi bek naše reprezentacije ističe kako bi pobjeda nad Iranom u prvom kolu bila izuzetno bitna za moral u našem nacionalnom timu. 

"Jako će nam značiti ako dobro otvorimo tu utakmicu. To je za naše samopouzdanje jako bitno, obzirom da je to naše prvo veliko takmičenje. Nadam se da nećemo pasti pod pritiskom i da nećemo pregoriti u velikoj želji," kaže Čelica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.