Trener Zeničana se ne želi predati sve dok Čelik ima matematički šanse da ostane u ligi

Trener Zeničana nakon remija

Prljača: Bili smo bolji od Borca, neću da komentarišem karton Salčinovića

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika remijem 1:1 protiv Borca u Zenici u mnogome su umanjili šanse za opstanak u Premijer ligi. Zeničanima danas nije pomogla ni sjajna podrška više od 8000 navijača, koji su napravili sjajan ambijent. Nisu izabranici Edina Prljače danas bili na nivou, dosta igrača je podbacilo, a kapiten Fenan Salčinović je ostavio ekipu na cjedilu pola sata prije kraja utakmice zbog crvenog kartona.

Nakon utakmice vidno razočaran bio je i trener domaće ekipe Edin Prljača, koji se i pored današnjeg remija ne predaje i vjeruje da njegova ekipa ima još šanse za opstanak.

"Čestitam svim akterima današnje utakmice, mislim da smo danas bili bolji za pola gola, kada se uzme u obzir cijela utakmica. U prvom poluvremenu smo imali dvije-tri dobre šanse, Borac je prijetio iz kontri, mi smo to dobro zatvarali, ali Stevo, Okoli i Anđušić nisu poentirali. U drugom poluvremenu jednim golom se potpuno otvorila utakmica, onda su se šanse redale na obje strane. Mislim da smo s 10 igrača veoma dobro parirali, čestitam svojim igračima, koji su igračem manje lavovski se borili i stvorili par šansi, ali nismo uspjeli pobijediti", ističe Prljača.

Nije želio komentar sati crveni karton Salčinovića, te je istakao da je danas bio veliki ulog i pritisak

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo bili loši u prvom poluvremenu, taktički smo drugačije odigrali jer je bio veliki ulog. Čekala se jedna šansa i jedna greška protivnika. Kvaliteta ekipa je ublizu, nema prostora za eksperimentiranje i svaka greška se kažnjava. Neću komentarisati crveni karton Salčinovića dok ne pogledam snimak. Nećemo se predati, imaju još četiri utakmice, ne predajemo se jer onda dok se god borite onda je sve moguće", kazao je Prljača.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lamela
Napusti nas grad strucnjak.Cujem raja pricaju da je sudija sve za nas svirao danas a vi niste u stanju dobiti.Ja na rostilju danas,..a vidim neki i na utakmici bili.Potroseno vrijeme bez veze,..nas nista ne spasava vise,
4 8
Lud
Ma druga liga... Vozdra ba...
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi