Čelik domaćin košarkaškoj reprezentaciji

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj

Čelik domaćin košarkaškoj reprezentaciji

Danas je u prostorijama Omladinskog kosarkaškog kluba «Čelik» Zenica održana press konferencija i svečano potpisivanje ugovora izmedju čelnika OKK «Čelik» i KSBiH povodom zajedničke organizacije priprema i kvalifikacionih utakmica muske kosarkaške reprezentacije BiH za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

OKK «Čelik» Zenica ce biti domaćin našoj, kao i gostujućim reprezentacijama, te organizator utakmica kvalifikacija.

Nasi košarkaši će igrati dvije utakmice u Gradskoj areni Zenica, kao i dodatnu treću ukoliko izborimo prvo mjesto u grupi. Protivnici izabranika Mensura Bajramovića i Marka Trbića će biti reprezentacije Belgije i
Portugala, a u eventualnom trećem susretu vjerovatno Francuska ili Italija koje se nalaze u drugoj grupi zajedno sa reprezentacijom Finske.

Najbolji košarkaši BiH će se okupiti u Zenici, 05. jula 2009. godine, gdje će i boraviti naredna dva mjeseca.

Termini utakmica:

05.08.2009. godine, Penafiel, POR: Portugal – BiH
08.08.2009. godine, Zenica, BiH: BiH – Belgija
14.08.2009. godine, Zenica, BiH: BiH – Portugal
17.08.2009. godine, Antwerp, BEL: Belgija – BiH

27. i 30.08.2009. godine dodatne utakmice protiv prvoplasirane reprezentacije iz druge grupe.

Europsko prvenstvo u košarci se igra tokom septembra 2009. godine u Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.