Čelik ga nije želio, ali jeste učesnik Evropske lige
Zeničanin je jedan od rijetkih školovanih ljudi iz BiH, koji su uspješni u oblasti skautinga i video analize (Foto: Biro Atilla)

Mladi trener karijeru nastavlja u Slovačkoj

Čelik ga nije želio, ali jeste učesnik Evropske lige

D. Kurbegović

Prošle sedmice ekipa Spartaka iz Trnave u okviru prvog pretkola Lige prvaka izbacila je mostarski Zrinjski. Ekipa iz Slovačke u dvije utakmice eliminisala je našeg prvaka, te će nastaviti svoj put dalje u Ligi prvaka, dok će Zrinjski nastaviti put u Evropi, ali kroz drugo pretkolo Evropske lige.

U narednoj sezoni u Slovačkoj našu zemlju će predstavljati i jedan trener. Riječ je o 33-godišnjem Admiru Kozliću, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa slovačkom Dunajskom Stredom. Ovaj klub prošle sezone je osvojio treće mjesto u ligi, te je izborio učešće u pretkolu Evropske lige. Nakon što su uspješno savladali prvu prepreku u četvrtak će u okviru drugog pretkola odmjeriti snage s Dinamom iz Minska.

Admir Kozlić je 33-godišnjak iz Zenice, koji je prije 15 godina napustio rodni grad, kada je otišao na školovanje u Austriju. Nakon što je završio fakultet za sport u Grazu, uslijedio je magistarski rad, da bi prije dvije godine doktorirao na temu Tehničko-taktička usporedba najboljih nogometnih liga, te analiza austrijske Bundeslige. Radio je u austrijskim klubovima Kapfenbergu i Sturmu, te mladoj reprezentaciji Austrije. Prije tri godine vratio se u BiH, gdje je na poziv predsjednika Nijaza Gracića došao u Olimpic, s klubom iz Sarajeva osvojio je Kup BiH, bio je kratko i pomoćnik Ivi Ištuku u Čeliku, a prije odlaska u Slovačku, obavljao je posao trenera u seniorskoj ekipi i trenera kadeta sarajevskog Olimpica. Njegova specijalnost je video analiza, te skauting,

Kozlić je s klubom iz Slovačke potpisao dvogodišnji ugovor, te će biti jedan od asistenata glavnom treneru u seniorskoj ekipi i naravno najveći dio posla bit će na video analizi i skautingu, na čemu se posebno obraća pažnja u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je gazda Čelika Aydin Olgun javno pozvao sve mlade i stručne ljude da dođu raditi u klubu s Bilinog polja. Upravo je Kozlić dostavio svoj CV u klub, ali očigledno su klubu prosudili da im doktor sporta i uspješan mladi trener ne može pomoći.

Kozliću je izgled najveća greška to što je rođen u Zenici, te što je školovan i poznat u svojoj struci.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi