Dedić: Čeka nas težak teren i protivnik, ali vjerujemo u pozitivan rezultat
Od veznjaka Čelika u predstojećoj sezoni očekuju se golovi i asistencije

Veznjak Čelika uoči gostovanja Krupi

Dedić: Čeka nas težak teren i protivnik, ali vjerujemo u pozitivan rezultat

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati kod ekipe Krupe na otvaranju nove sezone Premijer lige. Svi od Zeničana očekuju da ove sezone izbjegnu borbu za opstanak, takva su očekivanja i u samom klubu.

Jedan od igrača od kojih se najviše očekuje u nadolazećoj sezoni je 27-godišnji veznjak Anel Dedić. Ovaj lucidni veznjak ovog ljeta se vratio u Čelik, nakon sjajne prošle sezone u albanskoj Teuti, gdje je ud 29 utakmica postigao sedam golova uz tri asistencije. Takav učinak se od ovog igrača očekuje i ove sezone, ali u crno-crvenom dresu.

Dedić je za SportSport.ba najavio sutrašnje otvaranje prvenstva protiv Krupe, a dotakao se i očekivanja pred narednu sezonu i realnim dometima njegove ekipe.

"Sutra očekujem tešku utakmicu u Krupi, ali i borbu tokom svih 90 minuta. Oni su protiv svakog protivnika na svome terenu u prednosti radi podloge, a posebno kada su ovako visoko temperature. Mi smo odradili dobre pripreme, imali smo dosta jakih utakmica, ali sve je to iza nas i sada počinje prvenstvo. Moramo dati sve od sebe, ako želimo sutra ostvariti pozitivan rezultat", ističe Dedić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik se prema pojačanjima i situaciji u klubu više ne bi trebao boriti za opstanak

"Ja se iskreno nadam da se nećemo dovesti u situaciju kao prošle sezone. Ova ekipa može puno napraviti, treba tu još nekih korekcija i određenih stvari da se poklopi kako bi se očekivalo nešto više. Realnost je sredina tabele u narednoj sezoni, a nadam se za koju godinu i sami vrh tabele", kazao je za SportSport.ba Anel Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi