Čelik golom Popovića pobijedio kakanjsku Mladost

Prijateljska utakmica na Bilinom polju

Čelik golom Popovića pobijedio kakanjsku Mladost

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su na stadionu Bilino polje odigrali prijateljsku utakmicu, koja je bila zatvorena za gledatelje.

Utakmica se najprije trebala odigrati na Kamberovića polju, ali je zbog kiše i teškog terena premještena na Bilino polje. Trenerima ekipa Nedimu Jusufbegoviću i Husrefu Musemiću danas je bila prilika da isprobaju neke taktičke varijante i da se spreme što bolje za nastavak prvenstva narednog vikenda.

Igrači Čelika imaju znatno više samopouzdanja nakon pobjede nad Olimpicom prošle nedjelje, novi trener Nedim Jusufbegović uspio je probuditi ekipu, što se pokazalo i danas protiv ekipe Mladosti.

Oba trenera su priliku za igru u dva poluvremena dali svim igračima, osim Smrike i Salčinovića, koje je domaći trener poštedio igranja današnje utakmice.

Iako je bilo nekoliko prilika za gol, trenutak odluke desio se u samom finišu prvog poluvremena, ka da je u 45.minuti nakon sjajne akcije po desnoj strani, desni bel Goran Popović s pet metara zakucao loptu u mrežu nemoćnog Adnan Hadžića za vodstvo 1:0 ekipe Čelika.

U drugom poluvremenu bilo je dosta izmjena, ali se rezultat nije mijenjao, tako da su crno-crveni upisali novi trijumf, koji će im još podići samopouzdanje pred utakmicu narednog kola protiv Širokog Brijega na Pecari. Mladost je prema današnjoj igri evidentno u rezultatskoj krizi, te će Husref Musemić imati još vremena da vrati vjeru u pobjedu ekipe, koja je na početku prvenstva bila najprijatnije iznenađenje.

Čelik-Mladost 1:0 (G.Popović)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik:Ružić, G.Popović, Jusić, Hrkać, Šivšić, Pezer, Hasanović, Hećo, Pliska, Huseinspahić i Brković. Trener:Nedim Jusufbegović.

Mladosti:Hadžić, Rizvanović, Isaković, Gačan, Galić, Ala.Šišić, Ald.Šišić, Brkić, Maksimović, Kuzmanović i Ramović.Trener Husref Musemić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi