Čelik golovima u nastavku do pobjede nad Iskrom

Generalka pred nastavak prvenstva

Čelik golovima u nastavku do pobjede nad Iskrom

Edmir Škorić

U generalnoj probi pred nastavak prvenstva Čelik je s 2:0 savladao Iskru iz Bugojna na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Zeničani su imali kvalitetne pripreme u Antaliji, a po povratku u BiH nastavili su s treninzima, da bi danas u generalci pred drugi dio sezone savladali prvoligaša iz Bugojna i to golovima u drugih 45 minuta.

Prvu veliku šansu imala je Iskra u 10. minuti, kada je golman Marković otišao u prazno, a Seferović šutirao sa sedam metara, no iskusni Pandža se našao na mjestu i sa gol linije otklonio opasnost.

U 22. minuti Šišić se oslobodio čuvara, no šutirao pored gola gostiju, da bi potom u 26. minuti udarac Nikolića na dodavanje Salčinovića zaustavila prečka Iskrinog gola. Samo tri minute kasnije Nikolić je dobro pucao, ali bio je neprecizan.

U završnici prvog dijela projektil Salčinovića, ali je gostujući golman uz pomoć prečke spasio svoj gol.

Čelik je u nastavku uspio da dođe do pobjede i da sa dva brza gola slomi otpor Bugojanaca. Prvo je u 58. minuti Stevo Nikolić pogodio na centaršut Salčinovića, a samo dvije minute kasnije rezervista Jurina je povisio na 2:0. U 75. minuti Anđušić je lijepim udarcem pogodio stativu.

I pored Ddva gola u nastavku je Čelik imao dosta dobrih šansi, ali ostalo je 2:0, a po prikazanom trener Slaven Musa može da bude zadovoljan, no najteže mečeve njegov tim tek čeka od narednog vikenda, kada se nastavlja Premijer liga. Zeničani su u opasnoj zoni, ali uz brojna pojačanja odlučni su da ostanu u ligi.

Proljetni dio šampionata crveno-crni otvaraju domaćim susretom sa Vitezom, a onda idu u goste GOŠK-u, pa dočekuju Mladost DK.

Čelik - Iskra 2:0 (Nikolić 58, Jurina 60)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Marković, Livančić, Pandža, Karamatić, Bevab, Šantić. Šišić, Dželmić, Salčinović, Čelik Nikolić.

Iskra: Karavdić, Seferović, Đono, Halilović, Koprivica, Nebić, Bešagić, Ivković, Šehić, Stjepančev, Kršić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ShekiA
Raduje me ovo sto sam vidio danas.Nema pomoci.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi