Čelik i Vitez u finalu

Memorijalni turnir u Vitezu

Čelik i Vitez u finalu

U finalu tradicionalnog Memorijalnog turnira ¨Galib Mujičić¨u Vitezu igrat će premijerligaš Čelik i domaći drugoligaš FK Vitez. U susretu za treće mjesto snage će odmjeriti Rudar iz Kaknja i Travnik.

U jučerašnjim polufinalnim utakmicama Čelik je golovima Isakovića (30) i Puzigaće (56) pobijedio ekipu Rudara sa 2:1. Zeničani su bili mnogo bolji u prvom poluvremenu, dok su "Zeleno-crni" inicijativu imali u nastavku kada su preko Ilića smanjili uvjerljivo vodstvo Čelika. Treneri Ištuk i Kapo koristili su usluge 18, odnosno 16 igrača. U timu Čelika debitirali su novoangažirani napadači Rajko Vidović (34) i Anton Radić (23) , koji su stigli iz zagrebačke Lokomotive, odnosno Junaka iz Sinja. Vidović je rodom iz Žepča, a ranije je igrao u Kiseljaku, Zagrebu, Rijeci i inozemstvu, dok je Radić ponikao u Troglavu iz Livna.

U drugoj utakmici Vitez je nadigrao rezerviste Travnika i pobijedio sa 3:1. U isto vrijeme, prva ekipa Travnika igrala je na Memorijalnom turniru "Kenan Memija" u Fojnici protiv visočke Bosne izborila plasman u finale boljim izvođenjem penala (6:5). U regularnom toku susret je završen neriješeno (1:1). Travnik će u finalu u Fojnici igratai protiv Iskre iz Bugojna koja je jučer savladala domaćeg drugoligaša sa 2:0 golovima novajlije Jurića iz GOŠK-a.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti